Charlize Theron: Benim tercihim cevizli baklava; ikinci sınıf vatandaş gibiyim biliyorum

"Türkiye’de çok vakit geçirdim. 20’lerimin sonu, 30’larımın başıydı. Sırtımda çantam uzunca bir tatil yaptım Türkiye’de"

Fotoğraf: Reuters

Hollywood yıldızı oyuncu Charlize Theron, başrolünü oynadığını Netflix'in yeni filmi The Old Guard'daki baklava sahnesi hakkında konuştu.

Habertürk’ten Kadir Kaymakçı, Theron ile film hakkında bir söyleşi yaptı. Söyleşide Türkiye’nin dikkatini çeken baklava sahnesi de konuşuldu. 

Theron'un "Benim favroim cevizli baklava" ifadelerinin yer aldığı Kaymakçı’nın bugünkü köşesinin ilgili kısmı şöyle:

The Old Guard’da bizden de bir tat var! Filmin daha açılışında Charlize Theron’un canlandırdığı Andy, bir baklava yiyor. İyice tadına baktığı baklavanın neli olduğunu ve nereden geldiğini açıklıyor: “Türkiye’nin güney doğusundan, cevizli baklava...”

“Türkiye’de 5 hafta sırt çantamla tatil yaptım”

Tüm dünyada 180 milyondan fazla abonesi olan Netflix’te milyonlarca kişinin izleyeceği bir filmde Türkiye ve baklava görünce, Charlize Theron’la birkaç dakikalık sohbet şansını filmin 'derin' anlamlarını konuşarak harcamak yerine bir baklava muhabbeti açıyorum hemen. Ve sürpriz Charlize, Gaziantepli olan benden daha fazla şey biliyor baklava hakkında: “Daha önce baklava yedim tabii ki. Hatta Türkiye’de çok vakit geçirdim. 20’lerimin sonu, 30’larımın başıydı. Sırtımda çantam uzunca bir tatil yaptım Türkiye’de. Sanırım 5 hafta sürmüştü. Kapadokya’yı küçük köyleri dolaştım. Baklava, lokum hepsini çok seviyorum...”

Eminim Charlize filmi konuşmak istiyordu ama üzgünüm söz konusu baklavaysa gerisi teferruattı... Röportajın son birkaç saniyesinde Vedat Milor’ün Türkiye’yi ikiye böldüğü tartışmada hangi cephede olduğunu öğrenmek için o malum soruyu sordum: “Fıstıklı baklavayı mı seviyorsun cevizli baklavayı mı?”

“Türkiye’deki tartışmaları biliyorum ama benim tercihim cevizli baklava. İkinci sınıf vatandaş gibiyim biliyorum ama çok fıstık seven biri değilim...”

The Old Guard hakkında

Netflix Türkiye, Twitter hesabından "Afiyet olsun" ifadeleriyle geçen hafta vizyona giren Gina Prince'in yönettiği, aksiyon filmi The Old Guard'dan bazı sahneleri Charlize Theron'u da etiketleyerek paylaşmış, Theron da "Şimdiye kadar yediğim en iyi tat. En iyisinin Gaziantep'te olduğunu duydum" yanıtını vermişti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Theron’u şehre davet etmiş, “Baklavanın tadı bir dilimle belli olmaz” demişti.

Theron ile birlikte KiKi Layne ve Marwan Kenzari’nin oynadığı The Old Guard filmi yüzyıllar boyunca gizlice insanlığı koruyan dört ölümsüz savaşçının, yeni bir ölümsüzü keşfettikleri sırada gizemli güçleri nedeniyle hedef hâline gelmesini anlatıyor.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU