Gaziantep, Charlize Theron'u bekliyor: Baklavanın tadı bir dilimle belli olmaz

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, ünlü oyuncuyu şehre baklava yemeye davet etti

Hollywood yıldızı oyuncu Charlize Theron'un başrolünü oynadığını Netflix'in yeni filmi The Old Guard'daki baklava sahnesi Gaziantep'in dikkatini çekti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, filmde Gaziantep'in ünlü tatlısını "Yediğim en iyi şey" dierek öven Hollywood yıldızı oyuncu Charlize Theron'u şehre davet etti.

Fatma Şahin, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu mesajı yazdı:

Öyle bir tane tatmakla baklavanın lezzetine varılmaz, biliyorsunuz. Charlize Theron'a baklava gönderiyor ve Gaziantep'e davet ediyoruz.Alsın arkadaşlarını gelsin, UNESCO tescilli yemeklerimizi de yesin.

Şahin, daha sonra Anadolu Ajansı’na (AA) şu açıklamayı yaptı:

Filmdeki sahneyi izleyince Antep baklavasının tadı bir dilimle belli olmaz diye düşündük ve kendisine baklava gönderip buraya davet etme kararı aldık. Davetimizi sosyal medya hesaplarımızdan da gerçekleştirdik. Kendisine resmi davette de bulunacağız. Theron'u gastronomi ve lezzet başkenti olan Gaziantep'te ağırlamaktan ziyadesiyle mutlu olacağız.

Netflix Türkiye, Twitter hesabından "Afiyet olsun" ifadeleriyle birkaç gün önce vizyona giren Gina Prince'in yönettiği, aksiyon filmi The Old Guard'dan bazı sahneleri Charlize Theron'u da etiketleyerek paylaşmış, Theron da "Şimdiye kadar yediğim en iyi tat. En iyisinin Gaziantep'te olduğunu duydum"  yanıtını vermişti.

Theron ile birlikte KiKi Layne ve Marwan Kenzari’nin oynadığı The Old Guard filmi yüzyıllar boyunca gizlice insanlığı koruyan dört ölümsüz savaşçının, yeni bir ölümsüzü keşfettikleri sırada gizemli güçleri nedeniyle hedef hâline gelmesini anlatıyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU