Türk - Rus ortak devriyesinin geçişi sırasında saldırı düzenlendi

İdlib'de 21'incisi gerçekleştirilen Türk - Rus ortak devriyesi sırasında düzenlenen bombalı araç patlatıldı. Rus zırhlı aracının geçişi sırasında yaşanan patlama anı görüntülendi

Suriye'nin İdlib kentinde radikal grupların tepkilerine ve engelleme çabalarına karşın bugün 21'incisi gerçekleştirilen Türk-Rus ortak devriyesinin geçişi sırasında saldırı düzenlendi.

İdlib'e bağlı Ariha şehri yakınlarında gerçekleşen saldırıda bomba yüklü bir araç Rus zırhlı aracının geçişi sırasında patlatıldı.

Olayda en az üç Rus askeri yaralanırken bazı araçlarda hasar meydana geldi.

"Türk - Rus ilişkilerini bozmak isteyen çevrelerin de işi olabilir"

Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar saldırının TSK birimlerinden ziyade direkt Rus askeri aracını hedef alan bir saldırı olabileceğini söyledi.

Ağad, "Orada Rusları görmek istemiyorlar. Saldırı Huraseddin'in etkin oldu yeni kurulan operasyon odasından kaynaklı gibi görünüyor ancak işin içinde Türkiye ile Rusya’nın arasını germek isteyen kimi istihbarat örgütlerinin de rolü olabilir" dedi.

Türkiye ile Rusya anlaşmıştı

Bilindiği gibi İdlib'deki çatışmalar nedeniyle Bahar Kalkanı Harekatı, Türkiye ile Rusya arasında 5 Mart 2020 günü varılan mutabakat ile sonlandırılmıştı.

İki ülke arasında varılan anlaşma sonucu Lazkiye ve Halep'i birbirlerine bağlayan M-4 Karayolu'nun ulaşıma açılması buranın güneyinde bulunan silahlı muhalif grupları karayolunun kuzeyine çekilmesi kararlaştırılmıştı.

Anlaşma kapsamında M-4 Karayolu'nun güvenliğinin iki devletin askeri güçlerince sağlanıyor. Bu amaçla her iki ülkenin askeri güçleri belli aralıklarla ortak devriye gerçekleştiriyor. 

Bugün 21'inci ortak devriye sırasında saldırı gerçekleşti. Bu saldırı kameralara tarafından kaydedildi. 

MSB'den açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığı da Türk ve Rus devriyesine yönelik gerçekleşen saldırıyı doğruladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırı sırasında konvoyda görevli iki araçta kısmi hasar meydana geldiğini bildirdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

İdlib’te barış ve güven ortamının sağlanmasına yönelik çabaları sekteye uğratmayı amaçlayan teröristlerce, 21’inci TR-RF Birleşik Devriye Faaliyeti esnasında intikal güzergâhında bombalı araç saldırısı düzenlenmiştir.

Saldırıda konvoyda görevli iki araçta kısmi hasar meydana gelmiş, can kaybı yaşanmamıştır. TR-RF Mutabakatı çerçevesinde icra edilen Birleşik Devriye Faaliyetlerine gerekli tüm tedbirler alınarak kararlılıkla devam edilecektir."

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU