Dünyanın en zenginlerinden hükümetlere pandemi ile mücadele çağrısı: Bizim işimizi ve evimizi kaybetme endişemiz yok, lütfen bizden alınan vergileri artırın

Altı ülkenin 83 milyarderi, imzaladıkları bildiride, koronavirüs ile mücadelede "bağışın" yetersiz kaldığını, kendileriyle aynı gelir düzeyine sahip insanlardan alınan verginin kalıcı olarak artırılması gerektiğini söyledi

Bangladeş'in başkenti Dakka'da sokakta yaşayan insanlar, yerel yönetimlerin sunduğu yardımı almak için "sosyal mesafe kuralları" içerisinde sıra bekliyor/ Fotoğraf: Sipa USA

Kendilerine “İnsanlık için Milyonerler” (Millionaires for Humanity) diyen bir grup zengin insan, koronavirüs salgınıyla mücadele için ödedikleri verginin artırılması gerektiğini söyledi. 

Aralarında Walt Disney’in varisleri Abigail Disney ve kardeşi Tim Disney’in de olduğu 83 zengin iş insanı, www.millionairesforhumanity.com internet sitesinden başlattıkları imza kampanyasında, Kovid-19 salgınına karşı hükümet programlarına milyarlarca dolarlık destek için zenginlerin daha fazla vergi ödemesi gerektiğini savunuyor. 

Yayınlanan yazıda “Bugün biz, milyonerler ve milyarderler olarak, hükümetlerimizin biz gibi insanlardan aldığı vergiyi artırması için çağrıda bulunuyoruz. Hemen. Ciddi manada ve kalıcı olarak” denildi. 
18-19 Temmuz tarihli G-20 Ülkeleri Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Yöneticileri toplantısı öncesi yapılan açıklamada ayrıca, “Süpermarketlerin raflarını yeniden doldurmuyoruz veya kapı kapı yemek taşımıyoruz. Ancak paramız var, hem de çok var. Şu anda son derece ihtiyaç duyulan bir para bu” ifadeleri yer aldı. 

Krizin etkisinin on yıllarca devam edeceğini ve yarım milyar insanı yoksulluğa ve yetersiz sağlık sistemine sürükleyeceğini söyleyen zenginler, “Hayır işi, ne kadar cömertçe olursa olsun Kovid-19 kaynaklı problemleri çözemez” değerlendirmesini yaptı ve şöyle devam etti:
 

Hükümet yöneticileri, ihtiyacımız olan fonların birikmesi ve adil şekilde harcanması için sorumluluk almalıdır.

Gezegenin en zengin insanlarına kalıcı vergi artırımı ile sağlık sistemimizi, okullarımızı ve güvenliği eşit şekilde fonlayacağımızı garanti ediyoruz.  

Bu küresel savaşın en ön safında çalışan insanlara çok büyük bir borcumuz var. En kritik önemdeki çalışanlar, çoğunlukla taşıdıkları yükün çok altında ücret alanlar. 

Bu mücadelenin öncü kolları ise yüzde 70’i kadın olan sağlık çalışanları. Bu cesur insanlar, geri kalanımızın birbiriyle yeni ve gerçek bir bağlılık kurması, neyin önem kazandığını anlaması için her gün onlarca riski göğüslüyor. 

Çok geç olmadan dünyamızı yeniden dengeye getirmeliyiz. Bunu doğru yapmak için başka bir şansımız olmayacak. 

10 milyonlarca insanın aksine biz, işimizi, evimizi ve ailemize olan desteğimizi kaybetme endişesi taşımıyoruz. Bu acil durumun en ön safında savaşmıyoruz. Biz bu durumun, daha düşük ihtimalli kurbanlarıyız. 

O nedenle lütfen, bizi vergilendirin. Bizi vergilendirin. Bizi vergilendirin. Doğru seçenek bu. Tek seçenek bu. 

İnsanlık, paramızdan daha önemli. 


ABD, Danimarka, Hollanda, Almanya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve Kanada vatandaşı olan imzacı zenginlerin tam listesine şuradan ulaşılabiliyor: Millionaires for Humanity

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU