Bilim Kurulu üyesi Özlü'den bayram uyarıları: Eskisi gibi yaparsak sevdiklerimizin hastalandığı veya öldüğü haberiyle yıkılabiliriz

Prof. Tevfik Özlü, yaklaşan Kurban Bayramı tatili için memleketlerine gideceklere uyarılarda bulundu

Vatandaşlar Ramazan Bayramı'nda sosyal mesefeli bayramlaşma için değişik formuller bulmuştu / Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Kurban Bayramı tatili için memleketlerine gidecekler için uyarılarda bulundu.

"Çok zor gelse de, sevdiklerimizi ve kendimizi korumak için kurallara uymamız gerekiyor" diyen Prof. Özlü, el öpmenin, tokalaşmanın, sarılmanın ve öpüşmenin tehlikeli olduğunu belirterek, 1.5 metrelik sosyal mesafe kuralının ve maske takmanın önemini hatırlattı.

Bayram ziyaretlerinin mümkünse açık havada yapılması gerektiğine dikkati çeken Özlü, düğün, nişan, sünnet, mevlüt gibi törenlere mecburi olmadıkça katılınmaması gerektiğini, düzenleyenin ise açık havada yapılmasına dikkat etmesine vurgu yaptı. 

Özlü uyarılarını şöyle noktaladı:

Eskisi gibi yaparsak, evimize geri döndüğümüzde; sevdiklerimizin hastalandığı veya öldüğü haberiyle yıkılabiliriz. Büyük kentlerde yaşayanların, kendileri hasta olmasa da virüsü taşıyıp bulaştırma olasılıkları çok daha fazla. Sevdiklerimize zarar vermeyelim. 

Aksi de oluyor. Büyük kentlerden Anadolu'ya tatile, düğüne, taziyeye giden sağlıklı aileler, dönüşte virüsü kapmış olarak evlerine dönebiliyor. Dikkatli olalım. Virüs her fırsatı değerlendiriyor, ona fırsat vermeyelim.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU