Christoph Daum, Bristol City'ye teknik direktörlük için başvuruda bulundu

Championship ekibi Bristol City'nin CEO'su Mark Ashton, Alman teknik adam Christoph Daum'un teknik direktörlük için kendilerine iş başvurusunda bulunduğunu açıkladı

Christoph Daum / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'da görev yapan Alman teknik adam Christoph Daum'un Birleşik Krallık'ta çalışmak istediği ortaya çıktı.

Championship ekibi Brsitol City'nin CEO'su Mark Ashton, 66 yaşındaki hocanın kendilerine iş başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

2017'de Romanya Milli Takımı'nı çalıştırmasının ardından boşta olan 66 yaşındaki teknik adamın, Championship takımlarından Bristol City ile temas kurduğu bildirildi.

Bristol City CEO'su Mark Ashton, Daum'un binin üzerinde maç yönettiğini ancak daha önce hiç Birleşik Krallık'ta görev almadığını hatırlatarak, deneyimli teknik adamın kendilerine iş başvurusunda bulunduğunu açıkladı. 

Daum, daha önce Köln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt, Austuria Wien, Club Brugge, gibi takımların yanı sıra Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'da görev yaptı. 

Stuttgart, Austuria Wien ve Beşiktaş'la birer, Fenerbahçe ile de iki kez lig şampiyonu olan Daum, Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa, Avusturya Kupası ve Almanya Süper Kupası'nda da 5 kez zafere ulaştı. 

Daum, son olarak Romanya Milli Takımı'nı çalıştırmış ve 2017 yılında görevinden ayrılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU