İmamoğlu'ndan Sakarya açıklaması: İkinci olayın iş kazası değil ihmal olduğunu düşünüyorum

İBB Başkanı İmamoğlu, "Biz, İstanbul'da ne böyle bir uygulamayı yaparız ne de böyle bir uygulamayı İstanbul'un herhangi bir yerinde görmek isteriz" dedi

Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: İBB Basın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin, Sakarya Hendek’te gerçekleşen patlamalar ve ardından yaşanan facialar sonrasında gündeme gelen havai fişek kullanımıyla ilgili sorularını yanıtladı. 

"İkinci olayın iş kazası değil ihmal olduğunu düşünüyorum"

Başkan Ekrem İmamoğlu, "Havai fişek fabrikasında yaşanan faciadan sonra birçok belediye havai fişekleri yasaklama kararı aldı? İBB’nin bu yöndeki kararı nedir, konu meclis gündemine gelir mi" soruların, şu yanıtı verdi: 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sakarya bizi çok üzdü. Dün, tesadüf Ankara’dan İstanbul’a dönerken bir şehidimizin ailesi ile denk geldik ve biraz dertleştik. Bütün şehitlerimize kayıplarımıza çok üzgünüz. Özellikle ikinci olayın, gerçekten bir iş kazası değil, ihmal olduğunu hissediyorum, düşünüyorum. Mutlak soruşturulması lazım. Dolayısıyla bu yaşanan Sakarya Hendek’teki olay, trajik durum ister istemez havai fişek gördüğümüzde bile bize, o günleri ve oradaki acı kayıplarımızı hatırlatacak. Dolayısıyla biz, İstanbul’da ne böyle bir uygulamayı yaparız, o bitmiştir, ne de böyle bir uygulamayı İstanbul’un herhangi bir yerinde görmek isteriz." 

"Bundan sonra hiçbir etkinliğimizde kullanmayacağız"

Belediye olarak bundan sonra hiçbir etkinlikte havai, fişek kullanmayacaklarını ifade eden İmamoğlu, "Bu anlamda da Valiliğimizin gereğini yapmasını diliyoruz. Çünkü bazı izinler bizimle ilişkili değil. Ama biz bundan sonra biz hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız. Bunun farklı yöntemlerini buluruz. Çok daha farklı sistemlerle kutlamalarımızı yaparız. Keşke orada bir tek canımız hayatını kaybetmeseydi. Bizim yetkimizde olmayan bir hususu meclise getirmiş oluruz" diye konuştu.

Havai fişek etkinliklerinde valiliklerin yetkili olduğunu ve izinlerin oradan alındığını kaydeden İmamoğlu, konuyla ilgili İstanbul Valisi ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU