Barcelona Başkanı Bartomeu: Messi'nin sözleşmesini yenilemek zorundayız

Barcelona Kulüp Başkanı Josep Maria Bartomeu, İspanyol basınında zaman zaman takımdan ayrılacağı iddia edilen Arjantinli Lionel Messi'nin futbolu Barcelona'da bırakacağına inandığını söyledi

Lionel Messi'nin Barcelona ile sözleşmesi 2021'de sona eriyor / Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın başkanı Josep Maria Bartomeu, Katalonya radyosu RAC1'e Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, teknik direktör Quique Setien, Xavi Hernandez ve Neymar'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Bartomeu, sözleşmesi 2021'de sona erecek Lionel Messi'nin takımdan ayrılacağı ile ilgili iddialara, şu yanıtı verdi:

Messi'nin jübilesini Barcelona'da görüyorum. 2021'e kadar sözleşmesi var. Normal durumlarda, futbolcularla yaptığımız görüşmeleri açıklamıyoruz ama Messi'nin sözleşmesini yenileme zorunluğumuz olduğu açık. Messi, dünyanın en iyi futbolcusu.

La Liga'nın bitimine 4 hafta kala, Barcelona'nın şampiyonluk yarışında lider Real Madrid'in 4 puan gerisinde kalmasına rağmen teknik direktör Quique Setien ile yola devam edeceklerini ifade eden Barcelona Kulüp Başkanı, şöyle konuştu:

Eski teknik direktör Ernesto Valverde'nin gönderilmesinden pişman değilim. Takımın itici bir güce ihtiyacı vardı. Setien bizim DNA'mızı, modelimizi tanıyor. Yeni bir hava ve fikir getirdi. Teknik direktörlerin geleceğinin sonuçlara bağlı olduğunu elbette biliyorum ama takımın evriminden memnunum.

Quique Setien'in şampiyon olunamamasu halinde Barcelona'dan gönderileceği ve takımın başına Xavi Hernandez'in getirileceği iddiaları hakkında da konuşan Bartomeu, şu ifadeleri kullandı:

2021'de ben başkan olmayacağım ve Setien bizim teknik direktörümüz. Xavi bir gün Barça'ya gelecek. O gelmek istiyor ve eminim çok iyi işler yapacak.

Bartomeu, Barcelona'dan 222 milyon euro rekor bedelle Paris Saint Germain'e transfer olan ve yeniden eski takımına döneceği konuşulan Neymar hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Böyle bir operasyonun olasılığı oldukça az çünkü Avrupa'daki kulüplerin hepsi ekonomik olarak çok zor durumda.

La Liga'da geride kalan 34 haftada 73 puan toplayan Barcelona, 77 puanlı Real Madrid'in ardından ikinci sırada yer alıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU