UMH, Vatiyye Hava Üssü'ne yönelik saldırıyı kınadı: Uygun bir zamanda karşılık vereceğiz

Türk askerlerinin de bulunduğu Vatiyye Hava Üssü, dün kimliği belirsiz savaş uçakları tarafından bombalanmıştı

Vatiyye Hava Üssü / Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Vatiyye Hava Üssü'ne gerçekleştirilen hava saldırısını kınayan bir açıklama yaptı.

Saldırının "yabancı hava güçleri" tarafından yapıldığını belirten UMH, ülke ismi vermedi.

Türk askerlerinin de bulunduğu üsse gerçekleştirilen saldırıyla ilgili UMH Savunma Bakanlığı Sözcüsü Salah Menruş, "Vatiyya Hava Üssü'ne yabancı hava kuvvetleri tarafından, sefil ve çaresiz savaş suçlusu Hafter'i desteklemek için hava saldırısı düzenlendi" ifadelerini kullandı.

"Doğru zamanda karşılık vereceğiz"

Menruş, saldırının arkasında olduğunu düşündüğü ülkeyi belirtmeden, bu tür eylemlere karşı "uygun zamanda ve uygun yerde" karşılık verileceğini sözlerine ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vatiyye saldırısı

Tobruk merkezli Libya Ulusal Ordusu (LUO) lideri Halife Hafter'i destekleyen bazı haber siteleri, dün kimliği belirsiz savaş uçaklarının, Türk askerlerinin de bulunduğu Nuketül Hams ilçesindeki Vatiyye Hava Üssü'nü bombaladığını duyurmuştu.

Haberlerde hava üssündeki bazı Türk askerlerinin yaralandığı, hatta can kaydı yaşandığı iddia edilse de Türkiye'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

MSB: Hafter'in istikrarsızlık ortamını devam ettirme iradesinin göstergesi

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi, hava saldırısında bazı sistemlerde hasar meydana geldiğini açıkladı.

Yetkili, "Saldırı darbeci Hafter'in ve dış güçlerin istikrarsızlık ortamını devam ettirme iradesini göstermektedir. Bu müdahaleler devam ettikçe, darbeci Hafter'e destek açıkça sürdükçe istikrarsızlık ve çatışma ortamı beslenecektir. Barış ve istikrarın temini için bölgedeki faaliyetler devam etmektedir" dedi.

Libya'da Ulusal Mutabakat hükümeti ile Hafter güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.

Türkiye destekli UMH güçleri, daha önce Hafter'in elinden Trablus Havalimanı ve Tenhure'yi alarak büyük bir ilerleme kaydetmişti.

Hafter güçleri, UMH'nin ilerleyişinin ardından ülkenin batısından tamamen çekilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU