Pedofil milyarder Epstein'ın sağ kolu Ghislaine Maxwell tutuklandı, gözler Prens Andrew'da

Prensin Epstein’in çocuk istismarı zincirine dahil olduğu iddia ediliyor

Fotoğraf: Twitter

Pedofil milyarder Jeffrey Epstein’a, seks amaçlı insan kaçakçılığında yardım etmekle suçlanan Ghislaine Maxwell tutuklandı.

The Guardian’da yer alan habere göre, Epstein’le çocuk istismarı zinciri kurduğu sırada beraber çalışmak ve bazen de istismara ortak olmakla suçlanan Ghislane Maxwell’in tutuklanmasının ardından dün basın toplantısı düzenlendi.

İfadeye çağrıldı

New York’taki toplantıda savcılar Maxwell’in karşı karşıya olduğu suçlamaları açıklarken aynı zamanda Prens Andrew’a gelip kendilerine ifade vermesi ve davaya katkı sunması çağrısı yaptı.

Prens Andrew’un avukat ekibine yakın bir kaynak avukatların geçen ay iki defa ABD Adalet Bakanlığı’na ulaştığını söyledi. Kaynak, “Prens’in ekibi iki kez ulaşmaya çalıştı ancak yanıt alamadı” dedi.

51277707_401.jpg

Prens Andrew ve Virginia Giuffre'nun 2001 yılında çekildiği iddia edilen fotoğrafı. (Fotoğraf: Twtitter)

Prens Andrew’un dün tutuklanan Ghislane Maxwell ile yakın arkadaşlığı biliniyor. Andrew’a karşı ilk suçlama Virginia Giuffre isimli kadının 18 yaşından küçükken Maxwell’in evinde Prens Andrew ile seks yapmaya zorlandığını açıklaması olmuştu. Andrew suçlamaları reddetmişti.

Federal savcı dün Maxwell’in tutuklanmasının ardından şunu söyledi:

Maxwell, Epstein’in çocukları istismar etmek için seçmesi, yakınlaşması ve bir araya gelmesinde kritik bir rol oynuyordu, bazı durumlarda o da istismara oldu.

New York'taki federal savcılar 2002-2005 yılları arasında Epstein'in New York'taki evi ve Florida'daki malikanesinde aralarında 14 yaşındaki kız çocuklarının da bulunduğu reşit olmayan kişilerle para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğine dair suçlamalar içeren bir iddianame hazırlamıştı.

Suçlamaları kabul etmeyen Epstein, geçen Ağustos'ta Manhattan'da tutulduğu hücrede kendisini öldürmüştü.

Epstein'e 2007'de de benzer suçlamalar yöneltilmişti. Savcılıkla anlaşan ve fuhuş suçlamasını kabul eden Epstein, olası bir müebbet hapis cezası yerine 13 ay hapse mahkum olmuştu.

 

The Guardian, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU