Karamollaoğlu: Bu hadiseler olmadan iki gün önce Aczimendiler birdenbire Sivas'ta peydah oldu

Karamollaoğlu, Aczimendileri tanımadığını ifade ederken, “Ama nereden çıktı bunlar?” diye sordu

Sivas katliamı yaşandığı dönemde Sivas Belediye Başkanı olarak görev yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olayların yaşandığı günlere dair bir açıklama yaptı.

Karamollaoğlu, “Bu hadiseler olmadan iki gün önce Aczimendiler birdenbire Sivas'ta peydah oldu” dedi.

Haber Global’de Jülide Ateş’in sunduğu 40 programına katılan Karamollaoğlu, “Sivas katliamının sorumlusu sizce kim?” sorusuna yanıt verdi.

 

“O zamanlarda çok iddia ortaya atıldı. Derin devlet diye… Ama kimse derin devletin kim olduğunu söylemiyor. Yani mesela bu gariptir gerçekten… Bu hadiseler olmadan iki gün önce o zaman Aczimendiler birdenbire Sivas'ta peydah oldu” diyen Karamollaoğlu, “Aczimendileri ben tanımam bilmem ama nereden çıktı bunlar?” diye sordu.

“Birtakım iddialar, ithamlar ortaya çıktı” diyen Karamollaoğlıu şöyle devam etti:  

Bunlar dikkate alındığı zaman bir şey var mı diye insanın aklına soru geliyor. Çünkü 1993 Türkiye’nin en karmaşık yılıdır. Özal o zaman hayatını kaybetti, Eşref Bitlis paşaya suikast o zaman düzenlendi. Yani çok büyük bir ihtimaldir ki böyle bir komplo hazırlanmış olsun. Ama kim bilmiyorum ki ben onu bulmam bu ithamda bulunmam iddiada bulunmam elimde bir delil olmadan mümkün değil. Ben onun için o iddiaları varsa birilerin araştırması ispat etmesi icap eder diye düşünüyorum. Ama bu hadiseyi kınamamak mümkün değil.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU