"Hepimiz biriz" politikası Yeni Zelanda'yı gözde yaptı... Ülkeye göçmenlik başvurularında artış var

Christchurch kentinde iki camiye yönelik terör saldırısının ardından yurt dışından Yeni Zelanda'ya göç başvuruları yüzde 33 arttı

Fotoğraf: AFP

Christchurch’teki cami saldırısından sonraki 10 günde Yeni Zelanda'ya yurt dışından yapılan oturma ve çalışma izni başvuruları saldırıdan önceki 10 güne göre yüzde 33 arttı

Sydney Morning Herald gazetesi, Yeni Zelanda Göçmenlik Dairesi (INZ) verilerini haberleştirdi. Ülkede terör saldırısının yaşandığı 15 Mart'tan 24 Mart'a kadar geçen 10 günde, oturma ve çalışma izni başvuruları saldırıdan önceki 10 güne oranla yüzde 33 arttı.

Göçmenlik Dairesi Genel Müdürü Peter Elms, saldırıdan önceki 5-14 Mart tarihlerini kapsayan 10 günde toplam 4 bin 844 başvuru aldıklarını, saldırıdan sonraki 10 günde ise başvuru sayısının 6 bin 457'ye çıktığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’den 59 kişi başvurdu

En belirgin artış ABD'den gelen taleplerde görüldü. Saldırıdan önceki 10 gün ABD'den 674 başvuru yapılırken, sonraki 10 günde başvuru bin 165'e çıktı. Bu yüzde 72’lik artış olduğunu anlamına geliyor.

İngiltere ve Güney Afrika, ABD'den sonra en fazla başvurunun yapıldığı ülkeler oldu.

Göçmenlik Dairesinin verileri Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkelerden gelen başvurularda da artış olduğu ortaya kondu. 
 


Pakistan, saldırı sonrası yapılan 333 başvuruyla en fazla başvurunun yapıldığı Müslüman ülke olurken, onu 165 başvurunun yapıldığı Malezya, 82 başvurunun yapıldığı Bangladeş, 66 başvurunun yapıldığı Fas, 63 başvurunun yapıldığı Endonezya ve 59 başvurunun yapıldığı Mısır izledi.

15 Mart saldırısının ardından Türkiye'den de 59 kişinin çalışma ve oturma izni için başvuru yaptığı bildirildi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart'ta yapılan terör saldırısında aralarında Pakistan, Bangladeş, Endonezya ve Mısır vatandaşlarının da olduğu 50 kişi hayatını kaybetmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU