Birleşik Krallık'taki koronavirüs salgını, futbol federasyonunu da etkiledi

Birleşik Krallık Futbol Federasyonu, Kovid-19 salgını nedeniyle 124 iş pozisyonuna son verileceğini ve boş olan 42 pozisyon için alım yapılmayacağını açıkladı

Mark Bullingham, Kovid-19 salgını nedeniyle federasyon gelirlerinde 300 milyon sterlin azalma olacağını dile getirdi / Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık Futbol Federasyonu (FA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının getirdiği ekonomik zorluklar nedeniyle Mark Bullingham imzalı bir bildiri yayımlayarak küçülmeye gideceklerinin sinyallerini verdi.

FA'in üst yöneticisi (CEO) Mark Bullingham, yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle federasyon gelirlerinde 300 milyon sterlin azalma beklediklerini, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduklarını ve bu zararın kendilerini çok zorlayacağını belirtti.

Kovid-19 nedeniyle son aylarda maliyet tasarrufu yapmak için en uygun alanları belirlemek için FA içindeki her bölümün bütçesini analiz ettiklerini aktaran Bullingham, federasyon bünyesindeki 124 iş pozisyonuna son vereceklerini bunun yanı sıra mevcutta boş olan 42 pozisyon için yeni işe alım yapmayacaklarını duyurdu. Bullingham ayrıca mevcut 82 pozisyonun organizasyon şemasından çıkarılacağını da sözlerine ekledi.

 

 

"Önümüzdeki birkaç hafta FA'deki herkes için çok zor geçecek" diyen Bullingham, amaçlarını şöyle anlattı:

Futbolu düzenleyen ve onlara hizmet eden temel işlevlerimizi korumakla yükümlüyüz. Ayrıca, büyük turnuvalar kazanma çabalarındaki erkek ve kadın milli takımlarımızı destekleme görevimiz var. Bu, bazı zor seçimler yaptığımız anlamına geliyor, çünkü daha önce yaptığımız her şeyi yapmayı göze alamayacağımızı düşünüyoruz. Bu krizin etkisinin bizi her zamankinden daha fazla önceliklerimize odaklanmaya zorlayacağına inanıyoruz. Amacımız, mümkün olan en güçlü şekilde yeniden ortaya çıkmamızı ve gelecekte daha iyi zamanlar için hazır olmamızı sağlamak.

Bullingham açıklamasında, kurumun ekonomik dengesini sağlamak için işten çıkarmaların kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. 

FA Başkanı Greg Clarke, Kovid-19 salgını nedeniyle federasyon bütçesinde 75 milyon sterlin kesinti yapacaklarını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU