Şenol Güneş, Terim'in başaramadığı neyi başardı? Güneş'in milli takımdaki 2. dönemi 2 galibiyetle başladı

Fatih Terim’in teknik direktörlüğü sürecinde takım içi huzursuzlukların kamuoyuna yansıdığı A Milli Futbol Takımı’nda Lucescu da bekleneni veremeyince dümene geçen Güneş'in oyuncularına tavsiyesi "Önce dostluk sonra futbol" oldu

Fotoğraf: AA

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 elemelerinde H Grubu’nda oynadığı ilk 2 maçı da kazanmayı başardı. A Milliler, Şenol Güneş’in teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından Deplasmanda Arnavutluk’u 2-0, Eskişehir’de konuk ettiği Moldova’yı ise 4-0 mağlup etti.

2016’da Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na teknik direktör Fatih Terim’le katılan takım turnuvada varlık gösterememişti. Prim tartışmalarının damga vurduğu turnuvada A Milli Takım kaptanı Arda Turan ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in arası açıldı. Yaşanan olayların üzerine Terim, Arda Turan’ı bir süre A Milli Takım kadrosuna dahil etmedi.

Öte yandan Arda Turan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Volkan Demirel gibi sporcuların İstanbul’daki stadyumlarda oynanan mücadelelerde ıslıklanması, oyuncular arasında huzursuzluk çıkmasına neden olmuştu.

O günden bu yana sürekli iç huzursuzlukların hakim olduğu A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Terim, her ne kadar 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde Arda Turan’ı yeniden milli takıma çağırsa da sonrasında Arda Turan olmak üzere, Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül’ü kadroya dahil etmedi. Makedonya ile oynanan hazırlık maçı dönüşünde uçakta bir gazeteci ile tartışan Arda Turan, bu olaydan sonra milli takımı bıraktı.

Çalkantılı geçen süreçte Fatih Terim, Alaçatı'da bir kebapçıda karıştığı kavga ile gündeme geldi. Yaşanan saha dışı olaylar sebebiyle kamuoyu tarafından tepki çeken Terim, Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden ayrıldı.

Lucescu dönemi

A Milli Futbol Takımı'nda 558 gün görev alan Mircea Lucescu da bekleneni veremedi. Ay-yıldızlılar, Lucescu yönetiminde çıktığı 17 maçın sadece 4'ünü kazanırken, 6'sında berabere kaldı, 7'sini ise kaybetti. Lucescu yönetimde 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde edemeyen A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi'nde ise küme düştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şenol Güneş’in 2. dönemi iyi başladı

Türkiye Futbol Federasyonu alınan başarısız sonuçların ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yollarını ayırdı. A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş getirildi.

Güneş, sezon sonuna kadar Beşiktaş ve A Milli Takımı birlikte çalıştıracak. Görevi aldıktan sonra kadroya dahil ettiği futbolcularla bir araya gelen Güneş, yeni dönem için futbolculara yaptığı konuşmada motivasyon ve dostluktan bahsetti. Güneş futbolculardan iyi futboldan önce sağlam dostluklar geliştirilmesini istediği öğrenildi.

Kadroda tecrübeliler ile gençleri harmanladı

Tecrübeli teknik adam, Arnavutluk ve Moldova müsabakalarının aday kadrosuna uzun süredir milli takıma çağrılmayan Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz ve Mert Günok'u davet etti. Güneş, Mehmet Topal, Mahmut Tekdemir, Sinan Bolat ve Hasan Ali Kaldırım gibi tecrübeli oyunculara da aday kadroda yer verdi.

Güneş, ayrıca Ozan Kabak, Muhammed Şengezer, Uğurcan Çakır, Efecan Karaca, Dorukhan Toköz, Güven Yalçın ile Emre Kılınç'ı da ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna çağırdı.

A Milli Takım'ın aday kadrosunda Merih Demiral, Mehmet Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı, Çağlar Söyüncü ve Okay Yokuşlu gibi genç futbolcular da yer aldı.

Genç futbolcularla eski oyuncuları bir arada oynatan Güneş, A Milli Takım’da beklenen kaynaşmayı sağladı. Oyuncuların saha içerisindeki dayanışmaları ve Şenol Güneş’le iletişimleri spor kamuoyunun da takdirini topladı.

4 maç aradan sonra Milli Takım golle tanıştı

Şenol Güneş yönetimindeki Milli Takım 4 maç aranın ardından golle tanıştı. Uzun süre A Milli Takım’da forma giyemeyen Burak Yılmaz ve Emre Belözoğlu performanslarıyla alkış topladı. Arnavutluk maçında gol atan Burak Yılmaz, Cenk Tosun’a da asist yaptı.

Hakan Çalhanoğlu, 2 yıl aranın ardından milli formayla gol atma başarısı gösterdi.

Terim döneminden itibaren birbirlerinden kopuk görüntü çizen A Milli Takım futbolcuları, Güneş’le oynanan 2 karşılaşmada da birbirlerinin açığını kapatan, sahada ayak basmadık yer bırakmayan, atılan gollerde birbirlerine ve hocalarına koşarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduklarını gösteren bir tablo ortaya koydular.

DAHA FAZLA HABER OKU