Londra polisi üç gecedir "yasadışı ve fütursuz" tecrit partilerini dağıtıyor

Polis,"Haydutluğa ve suç teşkil eden hasara karışanlara" yaptıklarının sonuçlarıyla karşılaşacakları uyarısında bulundu

25 Haziran'da Londra'nın Brixton bölgesinde polisle çıkan çatışmada 15 polisin yaralandığı, 4 kişinin gözaltına alındığı açıklandı (AP)

Londra'da polis yasadışı toplanmaları dağıttığı üçüncü gecesini geçirirken, başkentin en yüksek rütbeli polisi, koronavirüs kısıtlamalarını reddeden etkinliklerine karşı daha sert olacakları sözünü verdi.

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'nın emniyet müdürü Dame Cressida Dick şunları ifade etti: "Büyük sokak partileri yasadışı ve umursamazcadır. Bu etkinliklerin yapılmaması gerekiyor."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emniyet müdürünün açıklamaları, polis memurlarının cuma günü öğleden sonra Batı Londra'daki Harrow Yolu'ndaki izin alınmamış bir müzikli partiyi sonlandırmakta zorlanması ve Newham'da başka bir toplantıya giden polislerin yasadışı bir ateşli silah bulmasının ardından geldi.

Bu olaylar başkentte şiddet içeren iki gecenin peşinden geldi. Çarşamba günü Brixton'daki yasadışı bir partiyi bitirmeye çalışan onlarca polis memuru saldırıya uğrayarak yaralanırken, perşembe günü Notting Hill'deki bir sokak partisini dağıtmaya çalışan polis taşlandı.

The Sun gazetesinde yazanlara göre, Dame Cressida şunları ifade etti:

Bu hafta buluştuğum polis memurları neyle karşılaşırlarsa karşılaşsınlar başa çıkmaya hazırdı. Yüzlercesi şiddet uygulayan ya da saldırgan bir kalabalığın üstesinden gelmek için gerekli tam donanımla hazır.Haydutluğa ve suç teşkil eden hasara yeltenenlere mesajım yaptıklarının sonuçları olacağıdır.

Cumartesi sabahı Metropolitan Polis Teşkilatı amirlerinden Bas Javid, emniyet müdürünün sözlerini hatırlatan bir açıklama yaparak, kendine bağlı kuvvetlerin "bazı zorlu koşullarda çok iyi bir iş çıkardığını" söyledi.

BBC'nin Breakfast programına konuşan yetkili şunları söyledi:

Bunun gibi durumlarda yolumuza çıkan herkesi gözaltına almayacağız ancak şu konuda net olabilirim ki, eğer bu durumlar kaos, şiddet ve kargaşaya evrilirse ki bu hiçbir şekilde kabul edilemez, çok daha kapsamlı ve güçlü bir konum alırız.

Javid şunları ekledi: "Yaşananlar en az polis kadar halkın da çok ama ço<k keyfini kaçırıyor. Bu daha çok bu kişilerin içinde yaşadıkları topluluklara olan etkisiyle alakalı."

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU