Premier Lig şampiyonları listesi güncellendi, Jürgen Klopp da sıralamaya dahil oldu

Liverpool'un 30 yıl aradan sonra ligdeki 19., Premier Lig'deki ilk zaferini elde etmesinin ardından bugüne kadar 13 farklı teknik adam organizasyonda şampiyonluk yaşadı. Premier Lig'de en çok şampiyonluk yaşayan isim 13 kezle Alex Ferguson şampiyon oldu

Premier Lig'de Alex Ferguson 13, Arsene Wenger ve Jose Mourinho 3'er, Ancelotti, Conte ve Klopp 1'er kez şampiyon oldu

1992-93 sezonundan bu yana Premier Lig adı altında oynanan organizasyondaki ilk şampiyonluğunu kazanan Liverpool'un hocası Jürgen Klopp da bu zafere ulaşan teknik direktörler arasına adını yazdırdı.

2015-16 sezonunda Liverpool'u devralan Jürgen Klopp, beşinci sezonunda Premier Lig'i kazandı. Klopp aynı zamanda bu turnuvayı kazanan ilk Alman teknik direktör olarak kayıtlara geçti.
 

Klopp-Reuters4.jpg
Jürgen Klopp / Fotoğraf: Reuters


1989-90 sezonunda Liverpool'u son şampiyonluğuna taşıyan Kenny Dalglish, teknik direktör olarak Kırmızılar'a üç lig şampiyonluğu yaşattı ancak Premier Lig adı altında bunu yalnızca bir kere başarabildi. 

Dalglish, ilk ve tek Premier Lig şampiyonluğunu, 1994-95 sezonunda Alan Shearer ve Tim Sherwood'un yıldızlaştığı Blackburn Rovers ile yaşadı.
 

Carlo Ancelotti - Reuters.jpg
Carlo Ancelotti / Fotoğraf: Reuters


Carlo Ancelotti, Chelsea'yi şampiyon yaptı

8 yıllık Milan kariyerinin ardından Chelsea ile anlaşan İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti, Premier Lig'deki ilk ve tek şampiyonluğunu burada elde etti.

Ancelotti yönetimindeki Chelsea, 2009-10 sezonunu şampiyonlukla taçlandırırken, İtalyan teknik adamın Londra'daki kariyeri ikinci sezonun sonunda bitti.

2011-12 sezonunda Manchester City'nin teknik direktörlüğü koltuğuna oturan Roberto Mancini de Premier Lig'deki ilk sezonunda şampiyonluğa ulaştı.
 

Roberto Mancini - Reuters.jpg
Roberto Mancini / Fotoğraf: Reuters


İtalyan teknik adam, 2013'te kulüpten ayrılmasının ardından Süper Lig ekibi Galatasaray'ın başına geçmişti.

Roberto Mancini'den boşalan Manchester City Teknik Direktörlük koltuğunu devralan Şilili Manuel Pellegrini, 2013-14 sezonunda Premier Lig kupasını Manchester'a getirdi. 

Pellegrini, Premier Lig'de şampiyon olan teknik direktörler arasında Avrupalı olmayan ilk ve tek çalıştırıcı olarak dikkat çekiyor.
 

Claudio Ranieri - Reuters.jpg
Claudio Ranieri / Fotoğraf: Reuters


Leicester City'yi zirveye taşıyan Ranieri

2014-15 sezonunda küme düşmekten son anda kurtulan Leicester City, takımı İtalyan teknik adam Claudio Ranieri'ye teslim etti.

Takımın öncelikle kümede kalma parolasyla başa getirdiği Ranieri, peri masalını başlatan hikâyeyi yazacaktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haftalar ilerledikçe formunu kaybetmeyen ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen Ranieri'nin öğrencileri, Premier Lig'deki en unutulmaz şampiyonluk öykülerinden birini yazdı. 

Daha önce dört yıl Chelsea'yi çalıştıran ve şampiyonluk yaşayamayan Ranieri, Leicester City ile ilk şampiyonluğunu elde etti.

İtalya Milli Takımı ve Juventus'un başında geçirdiği başarılı yılların ardından 2016'da Chelsea'ye imza atan Antonio Conte, henüz ilk sezonunda Premier Lig şampiyonluğuna ulaştı. 

Takip eden sezonda başarısız bir grafik çizen Conte'nin görevi sezon sonunda yolların ayrılmasıyla tamamlandı.
 

Pep Guardiola-Reuters.JPG
Josep Guardiola / Fotoğraf: Reuters


Guardiola iki kez kazandı

Barcelona ve Bayern Münih'in ardından Manchester City'yi devralan Josep Guardiola, 2019-20 sezonunda Premier Lig kupasını Jürgen Klopp'a kaptırsa da kısa süre içinde takımıyla iki şampiyonluk yaşadı.

Guardiola'nın Manchester City'si 2017-18 ve 2018-19 sezonlarını şampiyonlukla taçlandırmıştı.
 

Arsene Wenger-Jose Mourinho-Reuters.jpg
Arsene Wenger - Jose Mourinho / Fotoğraf: Reuters


Arsen Wenger ve Mourinho 3'er kez şampiyon oldu

Porto'da kazandığı UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi zaferlerinin ardından 2004'te Chelsea'nin başına geçen Mourinho, ilk sezonunda 50 yıl aranın ardından Maviler'e şampiyonluk kupasını getirdi. 

İkinci sezonunda da Premier Lig'i domine eden Mourinho 2005-06'nın ardından 2014-15'te geldiği Chelsea'de bir kez daha şampiyonluk ipini göğüsledi.

1996-2018 yılları arasında Arsenal'de 22 yıl teknik direktörlük görevinde bulunan Arsene Wenger, Premier Lig'e damga vurdu. 

1997-98 sezonunda ilk Premier Lig zaferini elde eden Wenger, 2001-02'de ikinci, 2003-04'te ise üçüncü Premier Lig şampiyonluğunu yaşadı. 2003-04 sezonunda namağlup şampiyon olan Arsenal, bunu başaran tek takım olma unvanını koruyor.
 

Alex Ferguson Reuters3.jpg
Sir Alex Ferguson / Fotoğraf: Reuters


13 Premier Lig şampiyonluğuna sahip Alex Ferguson zirvede

Manchester United tarihini baştan yazan Alex Ferguson, Premier Lig tarihinde şampiyon olan teknik adamlar listesinin açık ara zirvesinde bulunuyor.

En yakın takipçileri Mourinho ve Wenger'in 10 şampiyonluk önünde bulunan Ferguson, Premier Lig'in ilk oynanmaya başladığı 1992-93 sezonunda şampiyon oldu. 

1986'da göreve başladığı Manchester United'dan 2013'te ayrılan Ferguson, 1992-93 ile 2012-13 yılları arasında tam 13 Premier Lig şampiyonluğu kazanarak geçilmesi zor bir rekora imza attı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU