Bahçelievler’de tekstil atölyesinde patlama: 1 ölü, 10 yaralı

İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre bir tekstil atölyesinde gaz sıkışmasından dolayı yaşandığı iddia edilen patlamada yabancı uyruklu bir kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi’nde bulunan bir tekstil atölyesinde sabah saatlerinde patlama meydana geldi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre gaz sıkışmasından dolayı meydana geldiği iddia edilen patlamanın ardından yaşanan yangından dolayı binanın üst katlarında panik yaşandı.

Yaşanan panik nedeniyle dışarı çıkmaya çalışırken 10 kişi hafif yaralandı.

Yangın daha fazla büyümeden itfaiye tarafından söndürülürken patlamada yabancı uyruklu bir kişinin öldüğü tespit edildi.

Ölen kişinin cenazesi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

Bu arada patlamanın meydana geldiği olay yerinde belediye ve İGDAŞ ekiplerinin çalışma başlattı.

Ekipler, patlama nedeniyle yola savrulan metal ve moloz parçalarını temizledi. Çalışmaların ardından Mimar Sinan Caddesi yeniden trafiğe açıldı.

İki muhabbet kuşu da kurtarıldı 

Belediye ekipleri, 12 dairenin bulunduğu binanın olay yerinde bekleyen bazı sakinlerine yiyecek ve içecek ikramı yaptı.

Olay yerinde bekleyen bina sakinlerinden Hatice Ağca ve küçük kızı Zümra Melike Ağca, patlama sırasında evlerinden acil olarak çıktıkları için muhabbet kuşlarını alamadıklarını itfaiye ekiplerine bildirdi.

Binanın birinci katındaki daireye giren ekipler, "Nane" ve "Lord" isimli iki muhabbet kuşunu kafesiyle beraber alarak, küçük kıza ve annesine teslim etti.

Bina tamamen boşaltılırken, patlamayla alakalı inceleme ve soruşturma başlatıldı.

 

Independent Türkçe, İHA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU