Akit yazarı: Elin gavurunun çizdiği bir resme 6.5 milyon lira bayılmanın alemi ne?

“İsrafın kralı... Savurganlığın dik alası... Haramın en büyüğü... Yolsuzluğun en rezili...”

Fotoğraf: YouTube

Akit gazetesinin yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Fatih Sultan Mehmet’in kendi döneminde yapılıp günümüze gelebilmiş üç orijinal portresinden birini, Londra’da yapılan açık artırmada 770 bin sterline (yaklaşık 6,5 milyon lira) satın almasına tepki gösterdi.

Karahasanoğlu, “bu Ekrem” dediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na şu satırlarla tepki gösterdi:

İtalyan ressam Gentile Bellini’nin, çiziktirdiği bir resimi almış.. “Ne işe yarar” diye mi soruyorsunuz? Evine ekmek götüremeyen dar gelirli aileler, resime bakar bakar doyarlar.. Okuyamadığı için elinden tutulma sözü verilen Cebrail, o resme bakar, lise mezunu olur, üniversiteyi kazanır, üniversiteyi bitirir.. Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yolunu yapmadı ama, şimdi hastalarımız o resme bakar bakar, şifa bulurlar..

Fatih Sultan Mehmet’in tablosunun satın alınmasını “İsrafın kralı.. Savurganlığın dik alası.. Haramın en büyüğü.. Yolsuzluğun en rezili..” diye niteleyen Karahasanoğlu, şöyle yazdı:

İstanbulluya hizmet edecek hastanenin yolunu bile, “Para yok” diyerek yapmamış iken.. Elin gavurunun çizdiği bir resme 6.5 milyon lira döktürmenin alemi ne ? Türkiye’den, 6.5 milyon lirayı elin gavuruna yollamanın anlamı ne? Bir de utanmadan, “Londra’da açık artırma ile satılan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın günümüze kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan, İtalyan ressam Gentile Bellini’nin atölyesinden 15. yüzyılda çıktığı tahmin edilen yağlıboya tabloyu İBB olarak satın aldık!” diye, büyük bir iş başarmış gibi ahkam kesiyor.. Bırak kardeşim, bırak Fatih’in resmi, Londra’da kalsın..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU