Elland Road'daki Usame Bin Ladin kartoneti, gelen tepkilerin ardından kaldırıldı

Leeds United Kulübü, Usame Bin Ladin'in kartoneti nedeniyle özür dileyerek, daha fazla rahatsız edici görüntü kalmadığından emin olmak tarama prosedürlerini başlattığını açıkladı

Elland Road'daki Usame Bin Ladin kartoneti, gelen tepkilerin ardından kaldırıldı / Fotoğraf: Twitter

Championship ekiplerinden Leeds United, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası birçok kulüp tarafından hayata geçirilen taraftar kartonetlerini tribüne yerleştirme uygulamasını hayata geçirmesinin ardından, yaşanılan skandal nedeniyle yoğun tepkiye maruz kaldı.

Skorer'de yer alan habere göre, hafta sonu Fulham'ı konuk edecek Leeds United, maçlarını oynadığı Elland Road Stadı'nın tribünlerine taraftar kartonetleri yerleştirdi.

25 sterlin karşılığında tribüne taraftarlarının fotoğraflarının yer aldığı kartonetleri yerleştiren Leeds United, dikkatli bir taraftarı sayesinde büyük bir skandaldan kurtuldu.

 

 

Leeds United taraftarı, kendi resminin yanına El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin'in fotoğrafının yerleştirildiğini gördü ve bu görüntüyü sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştı. Bin Ladin'in kartonetinin kendi yayından kaldırılmasını isteyen taraftar, kulüpten de özür dilemesini istedi.

Yaşanan gelişmeler üzerine özür dileyen ve Bin Ladin'in kartonetini kaldıran Leeds United yönetimi, Elland Road'daki koltuklara yerleştirilen kartonetlerin denetimlerinin artırılacağını ve kontrollerin sıklaştırılacağını açıkladı.

 

Hitler-Fox Sports Avustralya.jpeg
Adolf Hitler, Fox Sports Avustralya ekranlarında görüldü

 

Hitler ve Harold Shipman'ın da kartonetleri tribünlerde görülmüştü

Benzer görüntüler daha önce Avustralya Ulusal Ragbi Ligi'ndeki (NRL) bir maçta ekranlara yansıdı.

Fox Sports Avustralya, maç sırasında taraftar kartonetlerini ekrana yansıtırken siyah-beyaz Adolf Hitler fotoğrafı izleyiciler tarafından görüldü. 

 

Dr Harold Shipman - Fox Sports Avustralya.jpeg
Dr. Harold Shipman'ın Fox Sports Avustralya ekranlarına yansıyan görüntüsü

 

Penrith Panthers ile Newcastle Knights arasında oynanan bir diğer NRL karşılaşmasında ise Büyük Britanyalı seri katil Dr. Harold Shipman'ın kartoneti tribünler arasında yer aldı.

2000 yılında 15 cinayetten suçlu bulunan seri katil Shipman'ın kurban sayısının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

 

Independent Türkçe, Skorer

DAHA FAZLA HABER OKU