Koronavirüs salgınını gerekçe gösteren Lakerslı Bradley, sezonun geri kalanında oynamayacak

NBA'de şampiyonluğun favorilerinden Lakers'ın oyun kurucusu Avery Bradley, koronavirüs salgınını gerekçe göstererek sezonun kalanında oynamayacağını açıkladı

Avery Bradley / Fotoğraf: AFP

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Los Angeles Lakers forması giyen Avery Bradley, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 31 Temmuz'a kadar ara verilen sezonun kalan bölümünde oynamayacağını açıkladı.

Kovid-19 salgını nedeniyle NBA'in askıya alındığı 11 Mart'a kadar Batı Konferansı'nın zirvesinde yer alan ve şampiyonluğun favorileri arasında gösterilen Los Angeles Lakers, 22 takımla Florida kentinde oynanacak 2019-20 sezonunun devamında, oyun kurucusu Bradley'den yoksun kalacak.

Bradley, Amerikan spor kanalı ESPN'ye yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

Her ne kadar Lakers Kulübü ve takım arkadaşlarıma bağlı olsam da öncelikle ailem için basketbol oynuyorum. Böyle bir zamanda ailemin sağlığını, ufak bile olsa riske atacak bir karar almam düşünülemez.

29 yaşındaki oyuncunun kararının arkasında, solunum problemleri yaşayan 6 yaşındaki oğlu Liam'ın sağlığından endişelenmesinin bulunduğu ileri sürüldü.

Bu sezon çıktığı 49 maçın 44'ünde ilk 5'te yer alan ve  8,6 sayı ortalamasıyla oynayan Bradley, savunmada da önemli rol üstleniyordu.

NBA karşılaşmaları, Utah Jazz'ın Fransız pivotu Rudy Gobert'in Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından 11 Mart'ta süresiz askıya alınmıştı.

Maçların ertelenmesinin ardından aralarında Kevin Durant, Donovan Mitchell ve Christian Wood'un da olduğu birçok oyuncunun Kovid-19'a yakalandığı bildirilmişti.

 

Lakers-LeBron-USA TODAY Sports.JPG
LeBron James'in de formasını giydiği Los Angeles Lakers, Batı Konferansı'nda lider konumda / Fotoğraf: USA TODAY Sports

 

8'er karşılaşma oynanacak

31 Temmuz'da başlayacak NBA'de sezonun kalanı 22 takımla gerçekleştirilecek ve her takım normal sezonun bitimi için 8'er karşılaşmaya çıkacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NBA'den yapılan açıklamada seçilen 22 takımın, konferanslarda ilk 8 sırada yer alan takımlar ile ilk sekize 6 veya daha az galibiyet farkı bulunan takımlar olacağı, buna göre doğu konferansından 9, batı konferansından ise 13 takımın sezonun devamında yer alacağı açıklandı.

Lig bittiğinde sekizinci ve dokuzuncu takımların arasında 4 veya daha az galibiyet farkı olursa play-off'lara katılacak takımların play-in turnuvası ile seçileceği aktarıldı.

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke konumunda bulunan ABD'de son verilere göre 2 milyon 462 bin 708 vaka görülürken 124 bin 282 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU