Liverpool Teknik Direktörü Klopp: Bir takım Manchester City'ye nasıl 20 puan fark atabilir?

Jürgen Klopp, en yakın rakipleri Manchester City'den övgü dolu sözlerle bahsederek, "Burnley'yi 5-0 yendikleri maçı izlerken bir takımın onlara 20 puan fark atmasının nasıl mümkün olabileceğini düşündüm. Akla hayale gelmeyecek bir iş gerçekten" dedi

Jürgen Klopp'lu Liverpool, Guardiola'lı Manchester City'nin 20 puan önünde Premier Lig'in zirvesinde yer alıyor / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp, bugün oynayacakları Crystal Palace maçı öncesi yaptığı açıklamalarda en yakın rakipleri Manchester City hakkında övgü dolu sözler söyledi.

30 yıllık Premier Lig şampiyonluğu hasretine son vermek için birkaç puana ihtiyacı olan Liverpool'un Alman çalıştırıcı Jürgen Klopp, son iki sezonun şampiyonu ve aynı zamanda en yakın rakipleri Manchester City'nin 5-0 kazandığı Burnley maçını izlediğini ve kendini sorguladığını belirterek, şöyle konuştu:

Manchester City'nin Burnley'yi 5-0 yendiği maçı izlerken bir takımın onlara 20 puan fark atmasının nasıl mümkün olabileceğini düşündüm. Akla hayale gelmeyecek bir iş gerçekten. Demek ki bazı şeyleri iyi ve doğru yapmışız.

Premier Lig'de kalan 8 haftada Manchester City'nin Liverpool'u yakalayıp yakalayamayacağını düşünmediğini dile getiren Klopp, şu değerlendirmeyi yaptı:

Manchester City bizi yakalar mı diye düşünmüyorum, önümüzdeki Crystal Palace maçını düşünüyorum. 'City bizi yakalayamaz' diye bir manşet atmak istiyorsanız saçmalarsınız çünkü benim söylediğim şey bu değil. Demek istediğim şu ki ben sadece kendi yaptığımız işle ilgileniyorum.

Manchester City'nin maçlarını izlemesinin nedenini 2 Temmuz'da deplasmanda karşılaşacak olmalarına bağlayan Alman çalıştırıcı, "Umarım kaybetmeyiz. Hiç böyle düşünmem, geçen sene Leicester maçından önce böyle düşünmüştüm ve işler kötü gitmişti. O yüzden düşünmeyi bıraktım" ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Klopp, Manchester City'ye çok saygı duyduğunu belirterek, "Kalan maçlarının hepsini kazanacak gibi görünüyorlar çünkü çok güçlüler, hep öyleydiler. Biz de fena değiliz" şeklinde görüş belirtti.

30 haftası geride kalan Premier Lig'de Liverpool 83 puanla zirvede yer alırken en yakın takipçisi Manchester City, 63 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Premier Lig'in 31. haftasında Liverpool bugün Crystal Palace'ı konuk ederken, Manchester City yarın Chelsea ile karşı karşıya gelecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU