Jürgen Klopp'tan hükümete eleştiri: Diğer ülkeler 5-6 hafta önce kapalı alanlarda maske takarken biz 15 Haziran'a kadar neden bekledik?

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Birleşik Krallık hükümetini koronavirüse karşı önlemleri geç almakla suçladı. Klopp, "Diğer ülkeler 5-6 hafta önce kapalı alanlarda maske takarken biz bunun için neden 15 Haziran'a kadar bekledik bilmiyorum" dedi

Jürgen Klopp / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı önlemlerin geç alındığını ileri sürerek, Birleşik Krallık hükümetini eleştirdi.

Salgının başladığı günlerde şampiyonluğu kaybetmekten ziyade insanların ölmesi nedeniyle endişe duyduğunu belirtek Alman çalıştırıcı, Kovid-19'dan korunmak için tedbirlere dikkat ettiğini belirterek şöyle konuştu:

Benzin istasyonuna gittiğimde yüz maskesi ve eldiveni olan tek kişi benim. Kendimi uzaylı gibi hissediyorum ancak biri bana salgının bittiğini söyleyene kadar bundan vazgeçmeyeceğim.

Birleşik Krallık hükümetinin salgına karşı önlem almakta geciktiğini iddia eden Jürgen Klopp, şu değerlendireyi yaptı:

Diğer ülkeler 5-6 hafta önce kapalı alanlarda maske takarken biz bunun için neden 15 Haziran'a kadar bekledik bilmiyorum. Maske takmanın mantıklı olup olmadığını tartışabilirsiniz ancak buna daha önce başlayan ülkelerdeki ölü sayısı Birleşik Krallık'tan daha az. Bu da bir gerçek.

Almanya ile İngiltere arasında salgın sırasında büyük farklılıklar gördüğünü dile getiren Klopp, "İki ülkeden de haberler aldım ve durumun nasıl olduğunu biliyorum. Eğer dışarıdan bir uzaylı baksaydı iki farklı gezegenden geldiğimizi düşünürdü" değerlendirmesinde bulundu.

Son verilere göre Birleşik Krallık'ta 304 bin 331 Kovid-19 vakasına rastlanırken 42 bin 632 kişi yaşamını yitirdi. Almanya'da ise 191 bin 575 koronavirüs vakası ve 8 bin 962 ölüm kaydedildi.

Jürgen Klopp'un yönettiği Liverpool, salgın sonrası yeniden başlayan Premier Lig'deki ilk maçında deplasmanda Everton ile 0-0 berabere kalarak en yakın takipçisi Manchester City'nin 23 puan önünde liderliğini sürdürdü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU