ABD Donanması'nın UFO Görev Gücü ilk kez resmen doğrulandı

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi yaptığı açıklamayla, ABD Donanması'na bağlı UFO Görev Gücü'nün varlığını ilk kez resmen doğrulamış oldu

 Pentagon nisan ayındaki açıklamasında 2007 ve 2017'de izinsiz olarak internette yayılan ve ABD Donanması pilotlarının havada UFO olarak tanımlanan cisimlerle karşılaşmasını göstren görüntülerin doğru olduğunu kabul etmişti (AFP)

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) UFO programını denetlemeyi amaçlıyor.

Kamuoyunun programın faaliyetleri konusunda daha iyi bilgilendirilmesi ve ABD'nin istihbarat birimlerinin bilgiyi daha kolay paylaşmasını amaçlayan Komite, 2021 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası Tasarısı'ndaki maddede "Tanımlanamayan Hava Fenomenleri Görev Gücü'nün (UAP Task Force) çabalarını desteklediğini" ifaderek programın faaliyetlerinin sürdüğünü de resmen kabul etmiş oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böylece ABD'de ilk kez resmi kaynaklar, Donanma İstihbarat Ofisi'ne (ONI) bağlı çalışan Tanımlanamayan Hava Fenomenleri Görev Gücü'nün  ya da kısaca UFO Görev Gücü'nün varlığını doğrulamış oldu.

Aralık 2017'de Pentagon, UFO görülmesi olaylarını araştırmak için yürüttüğü gizli "İleri Havacılık Tehditlerini Tanımlama Programı"na milyonlarca dolar ayrıdığını kabul etmiş ancak 2012'de programı sonlandırdığını açıklamıştı.

New York Times gazetesiyse programın devam ettiğini yazmıştı.

Senato'da oylanacak

Senato programda dünya dışı tehditlerdense daha çok Çin gibi dünya üzerindeki rakiplerinden gelebilecek tehditlere odaklanıyor.

Donanma İstihbarat Ofisi'ne bağlı programın görev tanımı, "Tanımlanamayan hava fenomenlerini ve bunların düşman ülkelerle bağlantısını ayrıca ABD'nin askeri tesisleri ve üslerine yönelik tehditlerini toplamak ve raporlamak" şeklinde.

ABD özellikle Çin'in drone (insansız hava aracı) ya da diğer havacılık teknolojileri sayesindeki casusluk kapasitesinden endişe ediyor.

Konunun hassas olduğunu kabul eden senatörler açıklamalarında "istihbarat kurumları arasında daha önceki bilgi paylaşımının ve koordinasyonunun tutarsız olduğunu" söyledi ve programın ilerleyişi ve gözlemlediği hava olayları konusunda ayrıntılı bir rapor hazırlanması çağrısında bulundu.

Maddenin yer aldığı 2021 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası Tasarısı, Senato'da oylanacak. Tasarı, Senato'da geçerse Pentagon,180 gün içinde Kongre'ye raporunu sunacak.

Pentagon UFO görüntülerini yayımlanmıştı

Pentagon nisan ayında ABD Donanması pilotlarının UFO olarak tanımlanan cisimlerle havada gerçekleştirdiği karşılaşmalarının görüntülerini yayımlamıştı.

Videolardan biri Kasım 2004, diğer ikisiyse Ocak 2015'te çekilmişti.

 

Independent Türkçe, AFP, Vice

DAHA FAZLA HABER OKU