Hamaney’in danışmanı Dehkan’dan Suudi Arabistan açıklaması: Ön koşulsuz diyaloğa hazırız

İran lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı Dehkan, Suudi Arabistan'ın kabul etmesi halinde Riyad ile ön koşulsuz müzakereye hazır olduklarını söyledi

Hamaney’in danışmanı Dehkan’dan Suudi Arabistan açıklaması / Fotoğraf: Reuters

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, dini lider Ali Hamaney'in askeri danışmanı ve eski Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerinin iyileştiğini ve Abu Dabi'nin Tahran'a karşı tutumunun değiştiğini ifade eden Dehkan, Suudi Arabistan'a ilişkin ise şunları kaydetti:

"Riyad'ın kabul etmesi halinde Suudi Arabistan ile ön koşulsuz diyaloğa hazırız. Riyad, Yemen savaşındaki yenilgisini itiraf etmeli ve yeni bir politika izlemelidir." 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran'ın Hafter'i desteklediği iddiaları "gülünç"

Tahran yönetiminin Libya'da Halife Hafter'i desteklediği yönündeki iddiaları "gülünç" olarak nitelendiren Dehkan, şu ifadeleri kullandı:

"İran, Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru temsilcisi olan başkent Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümetini resmi olarak tanıyor ve destekliyor. İran, tüm tarafları Libya konusunda siyasi çözüme davet ediyor."

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU