Kızının ölümünü soruşturan baba gözaltına alındı, mahkemeye çıkarıldı

Baba Şaban Vatan’ın gözaltına alınışını, anne Atika Vatan, sosyal medyada paylaştığı bir videoyla duyurdu, eşinden haber alamadığını söyledi

Rabia Naz okul dönüşü evinin bulunduğu sokakta ağır yaralı bulunmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti

Rabia Naz'ın annesi Atika Vatan, twitter hesabından paylaştığı videoda “Sabah eşimi ifadeye çağırdılar. Gözaltına alındığını öğrendim. Telefonuna el konmuş, kendisine ulaşamıyorum, konuşamıyorum. Bunu herkesin duymasını istiyorum” dedi. 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, il emniyet müdürünün gözaltını doğruladığını açıkladı. Gözaltı işleminin, baba Vatan'ın olayı örtbas etmekle suçladığı AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ildeyken yapıldığı öne sürüldü.

Gözaltı işleminin, Rabia Naz’ın amcası Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine gerçekleştiği de bir başka iddia. Baba Şaban Vatan, kardeşinin AK Partili vekil Canikli ile görüşmesinden sonra kendisine gelip “olayı büyütmeyelim” dediğini iddia etmişti.

Anne Atika Vatan, eşinin gözaltına alındığını sosyal medyada paylaştığı bir videoyla duyurdu

 

Avukatları: Kendi pisliğini yiyen dahi hastaneye sevk edilmedi

Rabia Naz Vatan ölümüne ilişkin soruşturmayı takip eden aile avukatları Emel Bodur ve Ufuk Kılıç, baba Vatan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Rabia Naz Vatan tam bir sene önce evinin önünde sihirli eller tarafından bırakılmışçasına ölü olarak bulundu. Dosya bir senedir şüpheli ölüm olarak açık!.. Bugün şaşkınlıkla duruşma arasında ciğeri yanmış evladının peşinde perişan olmuş baba Şaban Vatan’ın, kardeşi Muhammet Vatan tarafından tehdit suçlaması nedeniyle gözaltına alındığını, hatta bu ismin salt beyanıyla, jet hızıyla savcılık tarafından Şaban Vatan’ın sadece 2 saat içinde akıl sağlığı için sevk edildiği gerçeği ile karşılaştık. Tehdit suçu, şüphelinin ifadesinin alınması ile serbest bırakılması akabinde, uzlaştırma bürosuna gönderilmesi gereken bir suçtur. Meslek hayatımızda, kendi pisliğini dahi yemesine rağmen, hastaneye sevk edilmeyen şüpheliler görmüşken, Şaban Vatan’a yapıştırılmak istenen nedir ya da kimler kendilerini temizlemek ister umurunda değilken, Şaban Vatan için harekete geçen Rabia Naz’ın dosya savcısının aynı hızla dosyamızda taleplerimizi yerine getirmesini bekliyoruz. Bizler avukatız, koltuğumuzu kimseye borçlu değiliz!”

CHP’li vekil Rabia Naz soruşturmasını Meclis'e taşıdı

CHP'li vekil Necati Tığlı, Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili iddiaları TBMM'ye de taşıdı. CHP’li vekilin Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yönelttiği 12 sorudan bazıları şöyle:

"Rabia Naz'ın ölümünün ardından ailesi başta olmak üzere medyanın dikkat çektiği biçimde bir delil karartma yapılıp yapılmadığına dair gerekli soruşturma yapılmış mıdır?
Rabia Naz'ın ölümünün intihar olduğu kanısını oluşturan deliller nelerdir? Rabia Naz'ın babasına olayın yaşandığı günü takip eden ilk günler boyunca olayın kesinlikle intihar olduğunu söyleyen yetkililerin diğer ihtimalleri elemelerine neden olan deliller nelerdir?”

 

 

"11 yaşındaki bir kız çocuğuna siyah doblo bir araç çarptı” anonsu

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporuna göre Rabia Naz’ın yüksekten düşme sonucu değil, araba çarpması sonucu öldüğünü belirten Tığlı’nın yönelttiği diğer sorular şunlar:

“Rabia Naz Vatan için Savcılık makamı ve EGM neden harekete geçmemiştir? İlgili kişi ya da kişileri gözaltına alınmaması için verilen herhangi bir talimat mı vardır?
 Olay günü görgü tanıklarının bölgede gördükleri ve şüpheli bulunarak savcılığa da bildirilen siyah renk Fiat / Doblo marka aracın plaka bilgileri bulunmuş mudur?Bu aracın söz konusu iddiaları destekleyecek bir işlem (boya işlemi vb.) geçirip geçirmediği incelenmiş midir? Söz konusu aracın olay anının hemen ardından yıkamacıya gittiği iddiası araştırılmış mıdır?
Olay günü polis telsizinden "11 yaşındaki bir kız çocuğuna siyah doblo bir aracın çarptığına" dair geçilen bir anons var mıdır? Varsa bu anonsun neden yapıldığı araştırılmış mıdır? Bulgular nelerdir?”

Baba Vatan, olayın üstünün örtüldüğünü iddia etti

Olay, Giresun’un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018 günü meydana geldi. Evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin çeşitli iddialar ortaya atıldı.Rabia Naz’ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşmeyle gerçekleşqtiği öne sürülürken, baba Şaban Vatan, kızına ilçe belediye başkanının yeğeninin kullandığı bir arabanın çarptığını, olayın üstünün örtüldüğünü iddia etti.

Baba Vatan daha sonraki iddialarında AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığı iddiasında bulunmuştu. Giresun Başsavcılığı bu iddialar üzerine basına açıklama yapmış, soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğünü belirterek, iddiaları reddetmişti. AK Partili Canikli de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Rabia Naz’ın babasının iddialarını reddetmişti.

Şaban Vatan mahkemedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DAHA FAZLA HABER OKU