Sarıkaya: AK Parti’de değişimin gongu 30 Haziran’da vurulacak

“Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının üçe çıkarılıp, bunların yatırımcı bakanlıklar; güvenlik ve istihbarat; hazine- maliye ve dış politika olarak sorumluluk üstlenmesi olasılığından söz ediliyor”

Fotoğraf: AA

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti kulislerinde “değişimin 30 Haziran’da vuracağının” konuşulduğunu aktardı.

Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında Mustafa Şentop’un tekrar devam etmesi beklenen TBMM Başkanlığı seçiminin ardından kabine değişiklik beklentisinin yüksek olduğunu ifade etti.

Sarıkaya, şunları yazdı:

Yeni sistemde bakan olanların vekillikleri düştüğü için, çok sayıda ismin kabineye girmesine olanak tanınmıyor.

Nitekim mevcut kabinede 4 isim; Adalet, Dışişleri, Maliye ve İçişleri bakanları milletvekili seçildikten sonra bakan yapıldığı için milletvekili sıfatları düşmüştü.

Ayrıca AK Parti kongresinin de en geç Mart ayında tamamlanması planlandığı da göz önüne alındığında, TBMM Başkanlık, Grup Başkan ve başkanvekilliği ile yönetiminin seçiminin ardından geniş kapsamlı bir yeniden yapılanmaya gidilebileceğinin de işareti veriliyor.

Özellikle de Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının üçe çıkarılıp, bunların yatırımcı bakanlıklar; güvenlik ve istihbarat; hazine- maliye ve dış politika olarak sorumluluk üstlenmesi olasılığından söz ediliyor.

Özetle AK Parti'de değişimin gongu 30 Haziran'da vurulacak…

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU