"Konu para olsaydı Çin'e giderdim" diyen Kruse'nin Fenerbahçe serüveni kısa sürdü

Fenerbahçe'ye transfer olmasının ardından Kicker dergisine, "Konu para olsaydı Fenerbahçe'ye değil Çin'e giderdim" diyen Max Kruse, Kovid-19 sürecindeki ayların parasını almadığı gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshetti

Max Kruse / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Alman futbolcu Max Kruse'nin sözleşmesini tek taraflı feshettiğini ve oyuncuyla mahkemelik olduklarını açıklamıştı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada oyuncuya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi döneme ait hiçbir borcu bulunmadığı belirtilerek, ayrılık gerekçesi şöyle ifade edildi:

Pandemi sürecine denk gelen ödemeler konusunda ise kendisi ile FIFA ve TFF sirkülerleri ışığında yapılan görüşmeleri cevapsız bırakmıştır. Bu bağlamda gerçekleştirmiş olduğu fesih, nezdimizde haksız ve mesnetsizdir.

 

 

Konunun bundan sonra spor yargısına taşınacağını kaydeden sarı-lacivertli kulüp, Fenerbahçe'nin menfaatları doğrultusunda tüm girişimlerin yapılacağını bildirdi.

Yaz transfer döneminde Bundesliga ekibi Werder Bremen'den transfer edilen Max Kruse, Fenerbahçe'nin sezon başında yaptığı en önemli transfer olarak göze çarpmıştı.

Alman futbolcu, yaklaşık 1 yıl sonra sözleşmesini tek taraflı feshederek sarı-lacivertli ekipten ayrıldı.

 

Max Kruse - AA5.jpg
Max Kruse, ilk profesyonel sözleşmesini Werder Bremen'le imzaladı / Fotoğraf: AA

 

"Konu para olsaydı Fenerbahçe'ye değil Çin'e giderdim" demişti

Max Kruse, Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalamasının ardından yaptığı açıklamada, "İlk hedefim 4. yıldız" ifadelerini kullanmıştı. 

Daha sonra ülkesinde yayın yapan Kicker dergisine röportaj veren Kruse, sarı-lacivertli takıma para için değil Avrupa kupalarında forma giyebilmek için geldiğini söylemişti.

Röportajında ekonomik konuların herkes için önemli olduğunu dile getiren Alman futbolcu, şunları kaydetmişti: 

Konu para olsaydı çoktan zengin olmuştum. Konu para olsaydı Fenerbahçe'ye değil, Çin'e giderdim. Bremen'den ayrılmak Werder Bremen'e karşı değil aksine kendim için bir karardı. Başka bir ülkede, 13 yıldır Bundesliga'da kazandığım başarıları ispatlamak istiyorum.

24 Temmuz'da sarı-lacivertli kulübün YouTube kanalına konuk olan Max Kruse, Türkiye'ye gelmeden Nuri Şahin'in kendisine Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu söylediğini ifade etmişti.

Daha önce İstanbul'a birkaç kez geldiğini belirten Alman futbolcu, "İstanbul hakkında çok harika şey duydum. Çok güzel bir şehir. Çok fazla insan var, inanılmaz taraftarlar var" sözleriyle mutluluğunu dile getirmişti.

Sarı-lacivertli kulüple görüşmeye başladığı ilk anda gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren 32 yaşındaki oyuncu, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

Burada oynayacak olmam benim için bir onurdur. Çok gurur duyuyorum. Benimle ilgilendiklerini duyduğumda hissettiğim o güzel duygu, gururdu.

 

Max Kruse - AA2.jpg
Max Kruse, sarı-lacivertli kulüple 2 buçuk milyon euro maaş ve 1 buçuk milyon euro imza parası karşılığında transfer oldu / Fotoğraf: AA

 

Dünya Fair Play ödülüne aday gösterildi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play İcra Kurulu, Fenerbahçe'nin Alman futbolcusu Max Kruse'u davranış dalında 2019 Dünya ve Türkiye Fair Play ödüllerine aday gösterdi.

Dünya Fair Play Konseyi Üyesi ve TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçta, çok kısa bir süre önce Türkiye'ye gelmesine rağmen İstiklal Marşı'nı okuyup dikkatleri üzerine çeken ve alkışlanan Kruse'un, TMOK Fair Play İcra Kurulu tarafından davranış dalında 2019 Dünya ve Türkiye Fair Play ödüllerine aday gösterilmesine karar verildiğini açıklamıştı.

 

Max Kruse - AA3.jpg
Alman futbolcu, Fenerbahçe'de 20 Süper Lig, 3 kez de Türkiye Kupası maçında forma giydi / Fotoğraf: AA

 

Max Kruse'un Fenerbahçe kariyeri

Fenerbahçe, 29 Haziran'da anlaşma sağladığı Alman futbolcu Max Kruse'nin transferini 3 Temmuz 2019'da resmen açıkladı. 

Kruse ile 3 yıllık sözleşme imzalayan sarı-lacivertliler, 2 buçuk milyon euro net maaş ve 1 buçuk milyon euro da imza parası ödeme yapacağını taahhüt etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarı-lacivertli formayla ilk olarak Almanya'da düzenlenen Audi Cup'ta boy gösteren Alman oyuncu, burada sergilediği performansla Fenerbahçeli taraftarların sevgisini kazanmayı başardı. 

Süper Lig'de ise ilk maçına Gaziantep Futbol Kulübü karşısında çıkan Kruse, 5-0 kazanılan farklı galibiyetin mimarı olmuş ve yaptığı 2 asistle maçın yıldızları arasında yer almıştı.

2-1 kazanılan Başakşehir maçın tamamında sahada yer alan Alman futbolcu, sonraki Trabzonspor, Alanyaspor ve Ankaragücü maçlarında birer asist yaptı. 

Ligin 6. haftasında oynanan Galatasaray ve Antalyaspor maçlarında gol ve asist katkısı veremeyen Kruse, sakatlanmasının ardından uzun süre yeşil sahalardan uzak kaldı.

 

Max Kruse - AA.jpg
Max Kruse, pandemi sürecindeki ücretlerini alamadığı gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshetti / Fotoğraf: AA

 

Sakatlığı atlatmasının ardından ligin 13. haftasında oynanan Göztepe maçında formasına kavuşan Kruse, 15. haftada oynanan ve 3-1 yenildikleri Sivasspor maçının ardından eski formuna kavuştu. 

Takip eden 8 haftanın 7'sinde skora katkı sağlayan Kruse, 6 gol atmayı başardı.

Kovid-19 salgınından önce oynanan Antalyaspor ve Denizlispor maçlarında etkisiz bir görüntü sergileyerek kaybedilen 4 puanda eleştirilerin hedefinde olan Kruse, liglerin yeniden başlamasının ardından oynanan Kayserispor maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

15 Haziran'da acil ameliyata alınan Kruse, 16 Haziran'da Trabzonspor'la oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında da forma giye şansı bulamadı.

Max Kruse, sarı-lacivertli formayla bu sezon 20'si Süper Lig, 3'ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere forma giydiği 23 maçta 7 gol atarken 8 asist yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU