Umman Körfezi’nde savaş gemisi vurarak 19 askerini öldüren İran, Hint Okyanusu’nda düzenlediği tatbikatta füze denemesi yaptı

İran Ordusu'nun Hint Okyanusu'nun kuzeyinde düzenlediği tatbikatta kısa ve uzun menzilli seyir (cruise) füzeleri test edildi

İran, Hint Okyanusu'nun kuzeyinde füze denemesi yaptı / Fotoğraf: Mehrnews

İran'ın Mehrnews'in haberine göre, İran Deniz Kuvvetleri, Hint Okyanusu'nun kuzeyi ve Umman Denizi'ni kapsayan bir alanda “Ramazan Şehitleri” adıyla bir deniz tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikat sırasında Savunma Bakanlığı ile Deniz Kuvvetleri tarafından geliştirilen kısa ve uzun menzilli seyir füzelerinin karadan denize ve denizden denize testlerinin gerçekleştirildiği ve önceden belirlenen hedeflerin 280 kilometre mesafeden başarıyla vurulduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran, Umman Körfezi’nde kendi gemisini vurdu: 19 asker öldü

İran ordusu 10 Mayıs’ta Umman Körfezi’nde donanmasına ait Cameran fırkateyni, donanmaya ait Konarek adlı başka bir fırkateyni vurmuştu.

Devrim Muhafızları Ordusuna ait “Cevan” gazetesinin muhabiri Vahid Hacipur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olayda en az 40 askerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Ancak İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Cask ve Çabahar bölgesinde düzenlenen askeri tatbikat sırasında Konarek adlı savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı meydana gelen olayda maalesef 19 denizcimiz hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

19 denizcinin hayatını kaybettiği olayda 15 denizci de yaralanmıştı.
 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU