Bakan Selçuk: Öyle çocuklarımız var ki istediğimizin çok ilerisindeler, neyi telafi edeceğiz?

Milli Eğitim Bakanı, "Biz hiçbir velimizi telafiye zorlayamayız” dedi

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla tatil edilen okullarda yapılacak telafi eğitimiyle ilgili konuştu.

Anadolu Ajansı’nın yayına katılan Selçuk, 31 Ağustos’ta başlayıp 3 hafta sürmesi planlanan telafi eğitimlerinin zorunlu olmayacağını belirtti ve “Biz hiçbir velimizi telafiye zorlayamayız” dedi. Selçuk, şunları söyledi:

Öyle çocuklarımız velilerimiz var ki bizim istediğimizin çok ilerisindeler. Neyi telafi edeceğiz. O kadar düzenli çalışan çocuklar var ki…

Yaz kitaplarını pazartesi, salı tanıtacağız. Hemen illerde, ilçelerde okullardan velilere ulaştıracağız.

Selçuk ayrıca “Uzaktan eğitimle yüz yüze eğitimin tamamını yaptık diyemeyiz fakat yapmak istediğimizin fevkinde işler yaptık” dedi.

Bakan, 19 Haziran’da okulların açılması durumunda “devasa” sorunlarla karşılaşma ihtimali olduğunu da söyledi.

LGS’ye açık havada yapılabilir mi?

20 Haziran'da yapılacak LGS ile ilgili konuşan Selçuk, “Tüm senaryolara yönelik tedbirleri alıyoruz. Velilerin kaygısını aşan bir kaygıya sahip olmak zorundayız” dedi.

“LGS kapsamındaki sınavın açık havada yapılması önerisini değerlendiren Selçuk, “Sınav güvenliği riske girerse sınavın tamamı boşa gider. Çok fazla risk var” ifadesini kullandı.

LGS’ye girecek Kovid-19 tanılı öğrenciler

Bakan, LGS kapsamındaki sınava girecek Kovid-19 tanılı öğrenciler için de ”Bunun tedbirlerini aldık, ayrı binaları oluşturduk, hiç merak etmesinler" açıklamasında bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU