Irak ordusu ile PKK Şengal’de yine çatıştı: Ordu bölgeye asker sevk etti

Şengal’de Irak ordusu ile Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ ) arasında çıkan çatışma sonucu 1 Irak askeri hayatını kaybetti, biri de yaralandı

Fotoğraf: AA

Irak ordusu’na bağlı Kara Güçleri ile Musul Operasyon Komutanlığı'na bağlı güçler Şengal’in Bab Şilo Köyüne giderek burada konuşlu bulunan PKK’ya bağlı YBŞ güçlerinin silahlarını teslim ederek bölgeyi terk etmelerini istedi. Bölgeden ayrılmayı kabul etmeyen YBŞ güçleri ile Irak ordusu arasında çatışma yaşandığı belirtildi.

Irak ile Suriye sınırında bulunan Um Deyban bölgesinde de Irak ordusu ile YBŞ arasında çatışma yaşandığı, çatışmada 1 Irak askerinin yaşamını yitirdiği kaydedilirken, iki taraftan da yaralıların olduğu bilgisine ulaşıldı.

Çıkan çatışmalarda ayrıca Irak ordusuna ait iki Hummer cinsi askeri araç ve YBŞ’ye ait bir otomobil yandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şengal’deki çatışmadan sonra Irak ordusu, Musul ve Telafer’deki askeri birliklerden oluşturulan orduya ait 3 birliği Şengal’e sevk etti ancak Şengal'de toplanan kalabalık Irak ordusunun bölgeye girmesini engelliyor. 

2 gün önce de, Şengal bölgesinde YBŞ ile Irak ordu güçleri arasında çatışma yaşanmış, çıkan çatışmada 3 Irak askeri hayatını kaybetmiş, 2 YBŞ militanı ölmüş, YBŞ’lilerin de içinde olduğu 4 kişi yaralanmıştı.

2014 yılında Şengal’in IŞİD tarafından işgal edilmesi üzerine PKK bölgede Şengal Savunma Güçleri (YBŞ), Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) ve Sivil Savunma Birlikleri (YPS) gibi isimlerle farklı silahlı gruplar kurmuştu.
 

DAHA FAZLA HABER OKU