Akşener: Çirkin ellerinizi kadınların üzerinden çekin

Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırıya tepki gösteren İYİ Parti lideri, "Bizi yönetenler bu konuda net bir tavır almadıkları sürece bu çürümüşlük devam edecektir" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırıyla iligli tepkisini hükümete seslenerek gösterdi. Akşener, "Çirkin ellerinizi kadınların üzerinden çekin artık" dedi.

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Akşener, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi hakarete tepki gösterdi ve hükümete çağrıda bulundu:

Başak Demirtaş’a saldırı ne ilk ne de son olacaktır. Benzeri çirkin saldırıları yaşamış bir kadın olarak umarım ki son olur ama bu bir zihniyet meselesi. Bizi yönetenler bu konuda net bir tavır almadıkları sürece bu çürümüşlük devam edecektir. Onun için sayın Erdoğan başta olmak üzere Türkiye’yi yönetenleri bu konuda tutum almaya davet ediyorum. Buradan bir kez daha sesleniyorum yeter. Çirkin ellerinizi kadınların üzerinden çekin artık. 

"Görevleri bize sövmek"

Twitter'in "AK Parti gençlik örgütüyle ilişkili 7 binden fazla 'troll' hesabı kapatması" ile ilgili konuşan Akşener, şu ifadleri kullandı:

Geçtiğimiz hafta bu kirli zihniyetin ifşa oluşuna şahit olduk. Binlerce troll hesap kapatıldı. Türkiye uluslararası toplumda rezil edildi. Nedir bu trol ordusu? Birinci görevleri Sayın Erdoğan’ı övmek, ikinci görevleri bize sövmek. Türkiye parayla kendini alkışlatan bir yönetimi hak etmiyor. Türk milleti böylesine çapsız bir siyaseti hak etmiyor. Gelişmiş ülkelerde siyasette trol hesap kullanmak büyük ayıp olarak görülüyor. Ama bu arkadaşlar bırakın utanmayı bu sahtekarlığı savunuyorlar. Sen gidip istihdam oluşturup sahte hesaplar açtırmışsın, millete hakaretler ettirip, iftiralar attırmışsın. Sonda da çıkıp savunuyorsun. Sayın Erdoğan senin trollerinden artık kimse korkmuyor. İYİ Parti o korku duvarını yıktı. Damadının masallarına da artık kimse inanmıyor. Çünkü senin trollerin sanal ama 3 bin 600 ek gösterge bekleyenler, atanamayan öğretmenler, işsiz milyonlarca genç gerçek. Telefon açın siz neden sahtekarlık yapıyorsunuz diye sorun. Sorun ki belki utanır temiz siyasete mecbur kalırlar. Türkiye son 10 yıldır her türlü kirli tezgaha sahne oldu. 

"Ucube sistem"

Bürokrasi ve hükümetin içinde görev alan isimlerin bankaların yönetim kurullarına tanmasına da tepki gösteren Akşener, şöyle devam etti:

Milletçe sevdiğimiz gurur duyduğumuz sporcumuz da olsa, bankaya güreşçi atanınca atama bekleyen kalifiye vatandaşımızın gururu inciniyor. Zor durumdaki vatandaştan IBAN isteyip yandaşa 3-4 maaş bağlamak insanlığa sığmaz. Eskilerini çözemediği gibi Türkiye’yi yeni sorunlara sürükleyen bu ucube sistemdir. Milletimizi mutsuzluğu mahkum eden bu ucube sistemdir. Vakit kaybetmeden iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçmek yaralarımızı sarmak zorundayız. Milletimizin iyiliği için ilk gitmesi gereken bu ucube sistemdir.İktidarın, yandaşları iki ev az satınca olağanüstü toplandığı ama esnaf kan ağlarken duymazdan gelen iktidar. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU