Rizespor Başkanı Kartal, Galatasaray maçının hakeminden memnun: Uğurlu'nun bariz hata yaptığını gözlemlemedim, iyi bir maç çıkardı

Galatasaray'ın eleştirdiği Rizespor Başkanı Kartal, geçen sezon yaptığı tepki çeken açıklamasının arkasında olduğunu belirterek bu maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu ile ilgili "Bariz hatalar yaptığını gözlemlemedim, iyi bir maç çıkardı" dedi

Galatasaray Kulübü, Rizespor maçının hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'ya tepki göstermişti / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 27. haftasında karşılaştığı Galatasaray'ı 2-0 mağlup eden Çaykur Rizespor'un başkanı Hasan Kartal, kendisine yapılan eleştiriler, geçen sezonki açıklamaları ve tepki gösterilen hakem Yaşar Kemal Uğurlu hakkında açıklamalarda bulundu.

Karadeniz temisilcisinin başkanı Hasan Kartal, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Koronavirüs sebebiyle lige verilen arada takımımız iyi çalıştı. Bu süreci hocamız ve takımımız çok iyi değerlendirdi. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada Galatasaray'dan 3 puan almak bizim için çok önemliydi, bu hafta da kazanmamız çok güzel oldu" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın eleştirdiği hakem Yaşar Kemal Uğurlu için de yorum yapan Kartal, geçen sezon yaptığı açıklamalara de değinerek, şöyle konuştu:

Geçen sezon Rizespor-Galatasaray maçı sonrasındaki açıklamalarımdan dolayı pişman değilim. Geçen sezon maçı yöneten hakem, hakem değildi, zaten görevi bıraktı da. Dünkü maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu ile ilgili yorumum ise bariz hatalar yaptığını gözlemleyemedim, iyi bir maç çıkardı.

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe ile Galatasaray'ın transfer etmek istediği Vedat Muric ile ilgili de konuşan Kartal, "Galatasaray'daki yönetici arkadaşlar, Vedat Muriç'in transferi konusunda yanlış bir yol izlediler. O dönem kulübümüzden önce Vedat'la irtibata geçtiler. Bu da etik olmadı. Vedat'ın Fenerbahçe'ye transfer olmasında en önemli etken Fenerbahçe'nin bizimle anlaşmasıydı" değerlendirmesinde bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Süper Lig'de Çaykur Rizespor'a yenilerek şampiyonluk yolunda ağır yara alan Galatasaray'da kaptan Fernando Muslera'nın bacağı kırılmış, Florin Andone de dizinden sakatlanmıştı.

Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile Rizespor Başkanı Hasan Kartal ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu'ya tepki göstermişti.

 

 

Kartal, geçen sezonunun 32. haftasında Galatasaray'a 3-2 yenilmelerinin ardından şu ifadeleri kullanmıştı:

Maçı bizden alıp Galatasaray'a verdi. Penaltı da yok. Silahım olsa vururdum samimi söylüyorum, iyi ki yoktu, Allah göstermesin. Adamın yanında silah olsa bunlar adamı katil eder.

 

Independent Türkçe, Radyospor

DAHA FAZLA HABER OKU