Rizespor Başkanı Kartal: Galatasaray takımından bir alacağımız var, bu hafta inşallah alırız

Hasan Kartal, geçen sezon Galatasaray ile oynadıkları maçta hakem hatası olduğunu ileri sürerek, "O maçta yapılan haksızlıklar başka bir maçta olamadı. Bundan sonra bu tip hatalar olur mu? Zannetmiyorum. Hiçbir hakem bundan sonra cesaret edemez" dedi

Hasan Kartal / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Hasan Kartal, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrası yeniden başlayacak Süper Lig, geçen sezonki Galatasaray maçı, Fenerbahçe'ye transfer ettikleri Vedat Muric ve ismi sarı-kırmızılı takımla anılan Oğulcan Çağlayan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeşil-mavili kulübün başkanı Hasan Kartal, Kovid-19 sürecinde futbol heyecanından uzaklaştıklarını belirterek, "Futbol heyecanının yeniden başlaması gayet güzel olacak ama tabii ligler ne şekilde biter, nasıl olur bunu bilemeyiz. İnşallah önümüzde sıkıntılı problemli bir dönem görmeyiz" temennisinde bulundu.

Kartal, geçen sezon Rize'de oynadıkları ve 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sonuçlanmasının ardından bu sezonki maçın kendisine göre tarihi bir karşılaşma olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

O maçta yapılan haksızlıklar bu ligde başka bir maçta olamadı. Ben öyle düşünüyorum. Bundan sonra bu tip hakem hataları olur mu? Ben zannetmiyorum. Olmaz. Hiçbir hakem bundan sonra cesaret edemez. Galatasaray takımından bir alacağımız var. Bu hafta inşallah o alacağımız alırız. Takdir Allah'ındır.

"TFF'nin aldığı karara saygı duyuyoruz"

TFF'ye sunulan küme düşme kaldırılsın önerisine 'evet' dediklerini, bu öneriye katılan 7 kulüp içinde kendilerinin de olduğunu hatırlatan Kartal, şu değerlendirmeyi yaptı:

MKE Ankaragücü başkanının başlatmış olduğu 'ligde bu sezon küme düşme olmasın' önerisine biz öncü olmadık ama bizde katıldık. Buna katılmamıza en büyük etken de pandemi başlamadan önceki kulüplerin durumu ile şimdiki durumları önemli. Ben adil bir müsabakaların ve sonuçların olmayacağını düşündüğüm için katıldık ve o yedi kulüp arasında yer aldık. Çünkü dünya genelinde büyük bir hastalık yaşadık. TFF'nin aldığı karara saygı duyuyoruz. İnşallah sekiz haftayı iyi bir şekilde bitirerek bu ligi tamamlayacağız. 

 

Vedat Muric - AA.jpg
Geçen sezon Çaykur Rizespor'da gösterdiği performansla adından söz ettiren Vedat Muric, Fenerbahçe'ye transfer olmuştu / Fotoğraf: AA

 

"Vedat'ın başarılı olması bizim için bir övünç kaynağıdır"

Sezon başında Çaykur Rizespor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Vedat Muric'in başarılı olmasını çok istediğini dile getiren Kartal, şu ifadeleri kullandı:

Vedat'ın başarılı olmasını çok istiyorum. Başka bir kulübe gidip gitmeyeceğini bilmiyorum. Fenerbahçe'de başka bir kulübe transfer olması halinde bizim o satıştan yüzde 15 pay hakkımız var. Bunun dışında Vedat iyi bir çocuk ve başarılı bir futbolcu. Her şey para değil. Vedat'ın başarılı olması bizim için bir övünç kaynağıdır.

"Oğulcan Çağlayan, bu hafta iyi oynayamazsa zannediyorum Galatasaray'da yedekten kurtulamaz"

Kartal, bu sezon sözleşmesi sonra erecek olan ve ismi Galatasaray ile anılan Oğulcan Çağlayan'ın sır-kırmızılı kulüple anlaşıp anlaşmadığını bilmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

Eğer Oğulcan bu hafta oynayacağımız Galatasaray takımına karşı çok iyi oynarsa bence Galatasaray'a gittiği zaman forma şansı bulur. Bu hafta iyi oynayamazsa zannediyorum ki Oğulcan Galatasaray takımında yedekten kurtulamaz. İnşallah iyi oynar. Oğulcan'dan bir sıkıntımız yok.

 

Hasan Kartal1 - AA.jpg
Hasan Kartal, geçen sezon Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının hakemi Serkan Çınar'a sert tepki göstermişti / Fotoğraf: AA

 

Ne olmuştu?

Süper Lig 2018-19 sezonunun 32. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Çaykur Rizespor, 90. dakikasına 2-1 önde girdiği maçtan 90+2 ve 90+7. dakikalarda yediği 2 golle 3-2 mağlubiyetle ayrılmıştı.

Sarı-kırmızılıların uzatma dakikalarında hakem Serkan Çınar'ın düdüğüyle kazandığı ve Mbaye Diagne'nin gole çevirdiği penaltı, uzun süre spor kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

Rizespor Başkanı Hasan Kartal, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

Maçı bizden alıp Galatasaray'a verdi. Penaltı da yok. Silahım olsa vururdum samimi söylüyorum, iyi ki yoktu, Allah göstermesin. Adamın yanında silah olsa bunlar adamı katil eder.

Kartal, sarf ettiği sözler nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 11 gün hak mahrumiyeti ve 12 bin 500 lira para cezası ile cezalandırılmıştı.

Yeşil-beyazlı ekip, 14 Haziran Pazar günü saat 21.00'de Çaykur Didi Stadı'nda oynanacak maçta Galatasaray'ı konuk edecek.

Karadeniz ekibi, 26 haftası geride kalan Süper Lig'de topladığı 25 puanla 16 sırada kümede kalma mücadelesi veriyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU