Manchester United'ın genç yıldızı Rashford'dan parlamentoya çağrı: Çocuklar aç kalmasın

Birleşik Krallık'ta çocuklara sunulan ücretsiz yemek uygulamasının tatil döneminde de sürmesini isteyen Marcus Rashford, "Ekonomi için 'ne gerekiyorsa' diyen hükümetten, imkanı olmayan çocukları korumak için de aynı anlayışı istiyorum" dedi

Marcus Rashford / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekibi Manchester United'ın genç yıldızı Marcus Rashford, çocuklara sunulan ücretsiz yemek kuponu uygulamasının okulların tatil döneminde de sürmesi için parlamentoya mektup yazdı.

Rashford, milletvekillerine hitaben yazdığı ve Twitter hesabından paylaştığı mektupta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını kontrol altına almak için hayata geçirilen karantina sürecinde birçok ailenin geçim sıkıntısı yaşadığını belirtti.

Düşük gelirli bir ailenin çocuğu olduğunu ve annesinin fedakarlıkları sayesinde bugünlere geldiğini kaydeden milli futbolcu, şu değerlendirmeyi yaptı:

Ücretsiz yemek sistemine kayıtlı 1 milyon 300 bin çocuktan dörtte biri, okullar kapatıldığı için hiçbir gıda desteği alamıyor. Bugün Birleşik Krallık'ta siyah ve diğer etnik azınlıklardan olan çocukların yüzde 45'i yoksul. Ekonomi için 'ne gerekiyorsa' yaklaşımına sahip hükümetten, imkanı olmayan çocukları korumak için de aynı anlayışı benimsemesini istiyorum. Ücretsiz yemek kuponu uygulamasının yaz tatilinde iptal edilmesi kararını, lütfen gözden geçirin ve uzatılmasını garanti edin.

Bir yardım kuruluşuyla ortak düzenledikleri kampanya sayesinde haftada 3 milyon çocuğun beslenme ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını da açıklayan Rashford, ülkedeki Twitter kullanıcılarından "maketheUturn" (U dönüşü yapın) etiketini kullanmalarını ve bölge milletvekillerinin hesaplarını etiketlemelerini istedi.

 

 

Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da forma giyen Marcus Rashford, kariyerinde çeşitli kulvarlarda ilk kez boy gösterdiği altı maçta da gol atmayı başararak adından söz ettirmişti.

Manchester ekibinin altyapısından yetişen 22 yaşındaki Rashford, kulüp ve milli takımlar bazında çıktığı ilk maçlarda rakiplerinin korkulu rüyası olmuş ve Premier Lig, UEFA Avrupa Ligi, Lig Kupası, 21 Yaş Altı Milli Takımı ve A Milli Takım'ın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında da rakip fileleri havalandırarak "altın çocuk" ünvanına sahip olmuştu.

Bu sezon Manchester United'ın mücadele ettiği tüm kulvarlarda 31 kez sahaya çıkan genç futbolcu, 19 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU