Rıdvan Dilmen, ofsayt kuralına tepki gösterdi: Bir buçuk yıldır bas bas bağırıyorum, gol mü, sporcu sağlığı mı?

Galatasaraylı Muslera'nın ayağının kırıldığı pozisyonu yorumlayan Dilmen, sosyal medyanın gündemine oturdu. Dilmen, "Bir buçuk yıldır bas bas bağırıyorum. Atak mı? Gol mü? Sporcu sağlığı mı? Kaldıracaksın bayrağı” yorumunu yaptı

Rıdvan Dilmen / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 27. haftasında oynanan Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını yorumlayan eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Yüzde Yüz Futbol programındaki yorumlarıyla sosyal medyanın gündemine oturdu.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan maçın 15. dakikasında sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında iki futbolcu ofsayt pozisyonunda olduğu halde yardımcı hakem kural gereği bayrağı kaldırmayarak oyunu devam ettirdi.

Ceza sahasında topla buluşan Rizespor'lu Skoda ile girdiği ikili mücadelede sağ ayağına darbe alan kaleci Muslera sakatlandı.

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in, NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında ofsayt kuralına gösterdiği tepki, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

 

Fernando Muslera - AA.jpg
Sakatlanan Fernando Muslera'nın 6-8 ay arası sahalardan uzak kalacağı belirtiliyor / Fotoğraf: AA

 

Rıdvan Dilmen, Skoda-Muslera pozisyonu öncesinde ofsayt bayrağını kaldırmayan yan hakeme de tepki göstererek, şöyle konuştu:

Bir buçuk yıldır bas bas bağırıyorum. Atak mı? Gol mü? Sporcu sağlığı mı? Kaldıracaksın bayrağı! Geliyorum diyor zaten. IFAB’a bildirelim diyorum bir buçuk yıldır. Gitti Muslera’nın ayağı!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması nedeniyle bu kuralın geçerliliğini sürdürdüğünü belirten Dilmen, "Net görmediysen oynat diyorlar, neden? Atak olsun istiyorlar. VAR’sız sistem olsaydı, yardımcı kaldırırdı. Bu pozisyon, IFAB’a falan gönderilmeli. Bu kuralın değişmesi lazım. Kafası karışıksa hemen kaldıracaksın. Oldu gol, döndün ofsayt verdim ama ayak gitti" değerlendirmesinde bulundu.

Muslera'nın Skoda ile girdiği pozisyonda sağ ayak tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edilirken, VAR incelemesi sonucu pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi. IFAB'ın getirdiği yeni kurallar gereği yardımcı hakemler, pozisyon sonlanana kadar bayrak kaldıramıyor.

 

Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU