Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maske, mesafe ve temizliğe dikkat edelim, yoksa sıkıntılarımız devam eder

Erdoğan, koronavirüs salgınına ilişkin “Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldıkları bu süreçten biz alnımızın akıyla çıkmayı başardık” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı üçüncü bağımsız pisti, Devlet Konukevi ve cami açılış töreninde konuşma yaptı.

Üçüncü pistin faaliyete geçmesi ile iç hat uçuşlarındaki mevcut taksi sürelerinin yaklaşık yüzde 50 azalacağını ifade eden Erdoğan, “İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan verilen bilgiye göre yapılan simülasyonlara göre ortalama uçak iniş süresi 15 dakikadan 11 dakikaya inecek, ortalama uçak kalkış süresi ise 22 dakikadan 15 dakikaya inecek” dedi.

Havalimanının bugüne kadar 65 milyon yolcuya hizmet verdiğini vurgulayan Erdoğan, yıllık 200 milyon yolcuya kadar geliştirilebilecek bir planlamayla inşa edildiğini belirtti.

İstanbul Havalimanı’nın 2023 hedeflerinin sembollerinden biri olduğunu belirterek şunları kaydetti:

Halen inşası süren metro hattının açılmasıyla havalimanımızın şehirle olan bağlantı süresi kısalacaktır. Devlet konuk evimizin ve camimizin hizmete girmesiyle havalimanımızın iki önemli eksiğini daha tamamlıyoruz. Özellikle ulaşım ve sağlıkta çıtayı her geçen gün daha da yukarı çıkarıyoruz.

İstanbul Havalimanı'ndan dünyada ulaşılamayacak hiçbir önemli merkez bulunmuyor. Havalimanı sayımız 26 iken bu sayıyı 56'ya çıkardık. Terminallerimizin yolcu kapasitesini 60 milyondan 318 milyona yükselttik. Sektörün cirosunu 3 milyardan 165 milyar dolara çıkardık.

Sağlık turizminde için de adım atıldığını belirten Erdoğan, “Yeşilköy'e uçaklar inecek oradan hemen yaya mesafede hastaneye geçecek. Bütün ileri teknoloji orada var” diye konuştu.

“Maske, mesafe ve temizliğe dikkat”

Türkiye’deki koronavirüs salgınına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldıkları bu süreçten biz alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Bu vesileyle milletimize sesleniyorum lütfen maske, mesafe, temizlik bunlara dikkat edelim. Dikkat etmezsek sıkıntımız devam eder. Ancak dikkat edersek eski huzurlu günlerimize yeniden döneriz” dedi.

“Bugün Türkiye'yi dünyada güçlü kılan ne varsa çok büyük mücadeleler sonunda inşa edebildik” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Kavga her zaman kötü değildir. Biz de eser üretenlerin ve takoz koyanların gerçeği ile yüzyüzeyiz. Bizden daha iyi hizmet verecek birileri gelir ve milletimiz tercih ederse memnuniyet duyarız. O güne kadar daha çok neler yapabilirizin kavgasını sürdüreceğiz. Bizim siyasetimiz, bu ülkenin 83 milyon ferdinin her birinin kendini özgür, güvende ve huzurlu hissetmesi, müreffeh bir hayat sürmesi siyasetidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU