Tramvayda ateş açtı, 3 kişi öldü, 9 kişi yaralandı... Hollanda polisi, "Saldırgan Türk kökenli" dedi, fotoğraf paylaştı

Polis, Utrecht kentindeki saldırının terör amacıyla gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi. Şüpheli, 37 yaşındaki Türk kökenli Gökmen Tanış aranıyor

Hollanda polisi şüpheli olarak gösterilen Gökmen Tanış'ın fotoğrafını paylaştı, uzak durulmasını istedi

Hollanda'nın Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda silahlı saldırı düzenlendi. Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen saldırıda yaralananlar olduğu belirtildi.  
 


Saldırı bir tramvayın içinde gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Hollanda polisi 3 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının kesin olmamakla birlikte terör amaçlı olabileceğini duyurdu. Şüpheli olarak da Gökmen Tanış isminde 37 yaşındaki Türk kökenli bir kişiyi gösterdi. Fotoğraflarını paylaştı ve görenlerin uzak durmasını istedi.  
 


Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) da Utrecht ve çevresinde güvenlik tehdidi seviyesinin en üst kademeye çıkarıldığını açıkladı. Bölgedeki camiler güvenlik amaçlı boşaltıldı, havaalanlarında ve okullarda önlemler artırıldı.

Saldırganın kırmızı bir arabaya binerek olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. Polis saldırganın saklandığı değerlendirilen bir binayı abluka altına aldı. 
 


Hollanda terörle mücadele polisi kentte birden fazla yerde silah seslerinin yükseldiğini belirtti. 

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.
 


Saldırın gerçekleştirildiği meydan trafiğe kapatıldı.

Hollanda Başbakanı Rutte olay sonrası yaptığı ilk açıklamada hükümetin acil olarak toplandığını duyurdu.

DAHA FAZLA HABER OKU