Hasta kadına hakaret eden doktor hakkında soruşturma başlatıldı... Ailesi, yaşlı kadının hala sağlığına kavuşamadığını söyledi

Soru sorduğu için yaşlı kadına hakaret eden doktorun görüntülerinin sosyal medyaya yansıması sonrası hastane tarafından inceleme başlatıldı. Ailesi, hukuki süreci başlattıklarını ve takipçisi olacaklarını belirtti

Fotoğraf: Twitter

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edilen 87 yaşındaki Mesrure Toker’e, kendisine soru sorduğu gerekçesiyle hakaret eden Algoloji Bölümü Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Aydın’ın görüntüleri sosyal medyaya yansımasının ardından soruşturma başlatıldı.

Independent Türkçe’ye bilgi veren Toker ailesi, geçen çarşamba günü ‘lazer ile sinir ucu yakılma operasyonu' için hastaneye yatırılan 87 yaşındaki Toker’in, sabah saat 09.00’da ameliyata alınması gerekirken, 15.45’te alındığını ifade etti.

Ailesi, ameliyat sonrası Toker’in ağrılarının artması üzerine Prof. Aydın’a haber vermek istediklerini fakat kendisinin hastanede olmasına rağmen gelmediği, ameliyata da asistanının girdiğini öğrendiklerini kaydettiler.

Ailesinin çektiğini görüntülerde ise, Prof. Aydın’ın daha sonra hastayı ziyarete geldiği ve Toker’in ‘Ameliyatı sen yapmamışsın’ demesi üzerine, Aydın, “Ben yapmamışım, uzmanım yaptı. Benim yapmam şart mı?” dediği görüldü.

Aydın’ın, Toker’e hakaret etmesi üzerine ailesi ile arasında tartışma yaşandı.

 

“Anneannemin sağlığı iyi değil”

Torun Mesrure Arslan, anneannesi Toker’in hala sağlığına kavuşmadığını ve ağrılarının 2 gün olmasına rağmen geçmediğini ifade etti.

Toker’in ameliyattan bir gün sonra taburcu edildiğini ama durumunun daha kötü olduğunu belirten Arslan şunları kaydetti:

Anneannemin durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Ameliyatı belinden oldu. Lazer operasyon olduğu için şu an iyileşmeye başlaması gerekiyordu. Fakat hareket bile edemiyor, ayaklarını hissetmiyor ve çok ağrısı var. Yataktan bile kalkamıyor. İlaçlar bir işe yaramıyor. Bize ameliyattan önce Prof. Aydın’ın operasyonu yapacağını söylediler ama sonra onun girmediğini öğrendik. Anneannemin ağrılarının olduğunu söyledik ama ilgilenmek yerine bağırıp hakaret etti. Biz Sağlık Bakanlığına şikayette bulunduk. Bize inceleme başlatıldığını ilettiler. Hastaneden de bizi aradılar durumla ilgili bilgi aldılar. Tek isteiğimiz anneannemin sağlığına kavuşması ve doktor hakkında gerekli işlemin yapılaması. Bu işi mahkemeye götüreceğiz. 
 

WhatsApp Image 2020-06-12 at 23.13.04.jpeg
Ailesi, 87 yaşındaki Mesrure Toker'in hala sağlığına kavuşmadığını belirtti / Fotoğraf: Independent Türkçe


Hastane soruşturma başlattı

Görüntülerin sosyal medyaya yansıması sonrası Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sosyal medyadan açıklama yayınladı.

Üniversite, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyulduğunu ve ivedilikle soruşturma başlatıldığını kaydetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU