ABD’de üç ayda işsizlik maaşına başvuranların sayısı 44 milyonu geçti

23-28 Mart haftasında 6,9 milyona ulaşarak tarihi rekorunu kıran işsizlik maaşı başvuruları, 6 Haziran ile biten haftada 1,54 milyona kadar geriledi

Florida eyaletinin Miami kentinde "Eleman Arıyoruz" ilanı asan bir restoran/ Fotoğraf: Reuters

Koronavirüsün 2 milyondan fazla insana bulaştığı ABD’de işsizlik maaşına başvuranların sayısı azalmaya devam ediyor. 

Ancak yaklaşık 12 hafta önce yüz binlerle hesaplanan işsizlik maaşı başvuruları, 6 Haziran’la biten haftada hâlen 1,54 milyon seviyesinde. Bir önceki haftanın verisi ise 1 milyon 877 bindi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böylelikle 12 haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 44 milyonu geçti. 

İşsizlik maaşı almaya devam edenlerin sayısı düşüyor 

ABD Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre 6 Haziran’la biten haftada işsizlik yardımı almaya devam edenlerin sayısı 20,9 milyona geriledi. 

Bu sayı 9 Mayıs haftasında zirve seviyesine yani 24,9 milyon başvuruya ulaşmıştı. Son dört haftanın ortalaması ise 21,9 milyon kişi. 

İşsizlik yüzde 13,3

16-21 Mart haftasında yalnızca 281 bin olan başvurular, 23-28 Mart’ta arasında 6,9 milyona ulaşarak tarihi rekorunu kırmıştı. 

İşsizlik maaşı başvurularındaki düşüşte, salgın karşı alınan önlemlerin gevşetilmeye ve ekonominin normale dönmeye başlaması etkili oldu.

Koronavirüs salgınının etkisiyle nisan işsizliğinin yüzde 14'e çıktığı ABD'de mayıs ayı işsizlik oranı yüzde 13,3 seviyesine geriledi. 



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU