"Darbeci Kemalist zihniyeti ortadan kaldırmak için FETÖ ile ittifak yapıldı" diyen Ayvalı, AK Parti’deki görevinden istifa etti

Ayvalı, sözlerinin farklı yerlere çekildiğini ve bunun üzerinden partisine zarar verilmeye çalışıldığını belirtti

Katıldığı televizyon programında, “Eğer AK Parti FETÖ’yle bürokraside geçmişte kol kolaydı diyorsanız, bunu farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı” diyen AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, partisindeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ayvalı, sözlerinin farklı yerlere çekildiğini ve bunun üzerinden partisine zarar verilmeye çalışıldığını ifade etti.

Ayvalı şunları kaydetti:

Dün akşam CNNTÜRK’te geçmişte siyaset üzerinde vesayet oluşturmak isteyen darbeci Kemalist anlayış ve FETÖ’nün güç mücadelesine ilişkin sözlerim farklı noktalara çekilmiş ve benim üzerimden partime zarar vermek isteyenler topluca bir dezenformasyon oluşturmuşlardır. Partim ve davam benim için son derece değerlidir. Partimin zarar görmemesi adına iki yıldır onurla yürüttüğüm Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılıyorum.

Ayvalı ne demişti?

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın programına katılan Ayvalı, Darbeci Kemalist zihniyeti ortadan kaldırmak için FETÖ ile ittifak yapıldığını savunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayvalı, “Bunu farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı. Çünkü eski devlet düzeninde atama düzeni şöyleydi. 2002’de ben iktidara gelmişim, sene 2007-2008. Benim 1 müsteşar atamam için bu adamın genel müdür olarak 12 yılı doldurması lazım. Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı. Bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldı” demişti.

Programın konuklarından Avukat Salim Şen, Ayvalı’nın sözleri için “İtiraf bu” çıkışında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU