Diyarbakır’da ikinci dalga endişesi: Vaka sayıları son 10 günde artış gösterdi

Normalleşme süreci devam ederken Diyarbakır’da koronavirüs salgınında ikinci dalga endişesi devan ediyor. Son 10 günde 350 kişi hastanede tedavi altına alınırken, yaklaşık 550 kişi ise evlerinde karantinada tutuluyor

Diyarbakır’da ikinci dalga endişesi / Fotoğraf: İHA

Yeni normalleşme süreci ile birlikte koronavirüs vaka sayılarında düşüş, iyileşen hasta sayılarında artış devam ederken Diyarbakır’da ikinci dalga endişesi yaşanmaya başladı. 

Daha önce günde 3-5 arasında olan vaka sayısı son günlerde hızla arttı. Son 10 gün içinde 350 yeni vaka hastaneye yatırılırken, 550 kişinin de evlerinde karantinaya alındığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kent genelinde birçok bölgede vatandaşlar maske takmayıp sosyal mesafeye de uymadan hareket etmesi üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca önceki günden itibaren maskesiz sokağa çıkma yasağı kararı alındı. 

Yasağın başlaması ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara cezai işlem uygulandı. Artan vaka nedeni ile vatandaşlar paniğe kapıldı.

Hastane içi ve çevresi dezenfekte ediliyor

Öte yandan korona virüs hastalarının tedavi edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs şüphesi ile hastaneye başvuruların yoğunlaştığı görüldü. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanlığı’na bağlı ilaçlama ekipleri bölgede dezenfektan çalışması başlattı. 

Hastane çevresi ve içerisinde dezenfektan işlemleri yapılırken, hastaneye vaka taşıyan ambulansların da hastaları bıraktıktan sonra titizlikle dezenfektan edildiği görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, İstanbul, Ankara ve İzmir'de vaka sayılarının azalmaya başladığını ancak Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kısmi bir artışın olduğunu söylemişti.

 

Independent Türkçe, İHA
 

DAHA FAZLA HABER OKU