Irkçılık karşıtı paylaşımlar ve siyahi oyunculardan rahatsız olan taraftara Mainz'den yanıt: Kendini bu kulüple özdeşleştiremezsin

Alman ekibi Mainz, George Floyd paylaşımları ve takımdaki siyah futbolcuların fazla olduğunu ileri sürerek üyeliğini iptal eden taraftara, "Bu durumda hiçbir pişmanlık duymuyoruz, üyelik iptalini memnuniyetle karşılıyoruz" yanıtını verdi

Mainz Kulübü,  George Floyd'un öldürülmesinin ardından düzenlenen ekran karartma ve "BlackLivesMatter" protestolarına destek vermişti / Fotoğraf: @1FSVMainz05

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde polis tarafından öldürülen George Floyd için yapılan ırkçılık karşıtı protestolara, Bundesliga ekipleri Bayern Münih, Schalke 04 ve Mainz gibi kulüpler de katılmıştı.

Mainz Kulübü'nün ırkçılık karşıtı paylaşımları üzerine bir taraftar, takımda çok fazla siyahi oyuncu olduğunu dile getirerek, kulüpten üyeliğini iptal etmek istediğini dile getiren bir mesaj yayınladı. 

"Son birkaç aydır kendimi bu kulüple özdeşleştiremiyorum" diyen taraftar, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Almanya Bundesliga yerine Afrika Kupası'nı izliyor gibiyim. Ben ırkçı değilim ancak bu çok fazla. Son haftalarda sahaya 9 siyahi oyuncuyla çıkıyorlar ve Alman genç yeteneklere az şans veriliyor. Yıllardır gönülden desteklediğim kulüp bu değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mainz ise verdiği taraftara verdiği cevapta, ırkçı bir taraftar ile bağlarınının kesilmesinden dolayı memnun olduklarını ve bu davranışların kulüp misyonuna aykırı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Normalde üyeliğini iptal etmek isteyen taraftarlarımız için üzülür ve mücadele ederiz. Ancak bu durumda hiçbir pişmanlık duymuyoruz. Irkçılık; birisi kendini ırkçı olarak adlandırdığında değil, ırkçı düşünceler yayıldığında doğar. Ve evet, haklısın. Kendini bu kulüple özdeşleştiremezsin. Bizim için ten rengi ya da diğer karakteristik özellikler önemli değil. Bizim için önemli olan, insan olması ve değerlerimizi paylaşmasıdır. Açıkça belirttiğin gibi, kulübümüz için önemli olan değerleri taşımadığından, üyelik iptalini memnuniyetle karşılıyoruz.

 

 

Mainz Kulübü, George Floyd'un ABD polisi tarafından öldürülmesinin ardından sosyal medyada düzenlenen ekran karartma kampanyasna katılan ilk kulüplerden olmuştu.

 

 

Kırmızı-beyazlı kulüp ayrıca "BlackLivesMatter (Siyahların Hayatı Değerlidir)" protestolarına da destek vermişti.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU