TFF yöneticisi Gürkan Teoman istifa etti: Fenerbahçe camiasının bir neferi olarak şahsımın duruşu, kutsal gördüğüm armamın yanıdır

Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Gürkan Teoman, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in Fenerbahçe ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle görevinden istifa etti

Gürkan Teoman açıklamasında, "Fenerbahçe bu ülkede FETÖ'ye karşı mücadelenin bayraktarı olmuş çok önemli bir kurumdur" ifadelerini kullandı / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Gürkan Teoman, başkan Nihat Özdemir'in Ekonomist dergisindeki şikeyle ilgili açıklamalarını gerekçe göstererek görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Teoman, istifasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Fenerbahçe bu ülkede FETÖ'ye karşı mücadelenin bayraktarı olmuş çok önemli bir kurumdur. Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana ve sonsuza dek Türkiye'nin iç ve dış düşmanlarına karşı yıkılmaz bir kale olarak kalacaktır. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Fenerbahçe camiasının bir neferi olarak şahsımın duruşu, kutsal gördüğüm armamın yanıdır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nihat Özdemir ne demişti?

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Ekonomist dergisinin Instagram hesabında katıldığı canlı yayında, "Futbolda şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz" sorusunu ise şöyle yanıtlamıştı:

Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya, İngiltere ve Fransa'da. Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. O sezon 2010-2011 sezonudur. 9 sene geride kaldı. 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına şu ana kadar rastlamadık. Etik ve disiplin kurulumuz şikayetleri inceliyor. Tespit ettiğimiz zaman üstüne gideceğiz.

Özdemir, sarı-lacivertli camiadan gelen tepkilerin ardından Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'e gönderdiği yazıda, "Yayında bana yöneltilen soruya karşılık verdiğim cevapta, asıl vurgulanmak istenen, tartışmaların o günden bu yana Türk futbolunda tekrar gündeme gelmemiş olmasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU