Geçen yıl darp edilen gazeteci Demirağ: Posta kutuma 3 gün arayla mermi bırakıldı

Mermi yoluyla kendisini tehdit eden kişilerin bulunduğunu ifade eden Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, 13 ay önce kendisine saldırılmasına ilişkin suç duyurusunda bulunmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığını söyledi

“Herhalde ölmedim diye darp olayının üstüne gidilmedi. Şimdi de ‘Ölmedin ama bu ölmeyeceksin anlamına gelmez’ imâsıyla mermi bırakılıyor. Ergen çocukların aşk mektubuna benzetiyorum!" / Fotoğraf: Twitter / @yavuzsdemirag

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, bugün Yeniçağ’daki köşesinde “Posta kutusuna mermi bırakma…” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Posta kutusuna mermi bırakma eylemini “klasik mafya yöntemi” olarak niteleyen Demirağ, yazısını şu ifadelerle sürdürdü:

Gelip, evimin önünde infaz etmeye kalktınız! Susmadım! Susturmanın, sindirmenin, teslim almanın yöntemi ergen çocukların ‘Aşk mektubu’ gibi posta kutusuna ‘Mektup’ yerine ‘Mermi’ koymak ancak ve ancak ‘Korkaklığın; haysiyetsizliğin, şerefsizlik ve alçaklığın’ yansımasıdır.

"Posta kutuma 3 gün içinde 2 kez mermi bırakıldı"

Olaya ilişkin detayları almak üzere ulaştığımız gazeteci Yavuz Selim Demirağ, ilki 4 gün önce, ikincisi de dün olmak üzere posta kutusuna 3 gün arayla mermi bırakıldığını, kimin yaptığına ilişkin ise herhangi bir bilginin olmadığını ifade etti.

“Suç duyurumuza rağmen işlem yapılmadı”

"İlk kısa 9 mermi, özel çalışma ofisimin kutusuna bırakıldı. 3 gün sonra da uzun 9 mermi, evimin posta kutuna konuldu. Biz bunlara alışığız. Bu tam bir mafya jargonudur" diyen Demirağ, MHP tarafından 26 Haziran 2018'de gazetelere verilen 'teşekkür ilânı'na ve geçtiğimiz mayıs ayında evinin önünde uğradığı saldırıya da değindi:

Bir siyasi partinin genel başkanı, seçimlerden bir yıl sonra gazetelere tam sayfa ilan vererek, 59 gazeteciyi hedef göstermişti. Bu isimlerden 36’sı saldırıya uğradı. Bu kişilerden biri de benim. Ancak suç duyurumuza rağmen işlem yapılmadı, birçoğunun failleri bulunmadı!

Yavuz Selim Demirağ
Geçtiğimiz mayıs ayında saldırıya uğrayan Yavuz Selim Demirağ, kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbe almıştı / Fotoğraf: Twitter

 

“1 yıl 1 ay geçmesine rağmen iddianame ortada yok”

Kendi olayındaki faillerin bulunduğunu belirten Demirağ, aradan geçen 13 aylık sürece rağmen iddianamenin hazırlanmamasını eleştirdi:

Bana yapılan saldırının failleri kendim imkânlarımızla, kamera görüntüleriyle bulundu. Ama 2 saat bile gözaltında tutulmadan, serbest bırakıldılar. Aradan 1 yıl 1 ay geçmesine rağmen iddianame ortada yok!

"6 kişiden 3'ü, Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta gerçekleştirilen linç girişiminde de olay yerinde"

Faillerin kimler olduğunu sorduğumuz Yavuz Selim Demirağ, “6 kişiden 3’ünün, olaydan 14 gün önce Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta gerçekleştirilen linç girişiminde de olay yerinde oldukları belirtiliyor. Ankara Cumhuriyet Savcılığı, ne hikmetse çağırıp da ‘Davacı mısınız?’ diye bile sormadı! Hepsi, Sincan’da oturuyor. Daha önce Altındağ’dalarmış. Hiçbirisinin mesleği yok. 6 kişiden 5’inin suç geçmişi kabarık. Uyuşturucu, gasp ne ararsanız var. Profesyonel şekilde parası verilip, böyle işler yaptırılıyor” dedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, 10 Mayıs 2019 gecesi, bir televizyon programı çıkışında, evinin önünde 6 kişinin saldırısına uğramıştı.

Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi aciline kaldırılan Demirağ’ın başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden darp edildiği anlaşılmıştı.

Demirağ'ı darp eden 6 kişi, savcılık tarafından serbet bırakılmıştı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU