Irkçılık karşıtı eyleme yüzünü siyaha boyayarak giden adam tutuklandı

Yüzünü siyaha boyayan kişinin asayişi bozma gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi

Daha önce yüzünü siyaha boyadığı görülen fotoğraflarının ortaya çıktığı Kanada Başbakanı Trudeau da kamuoyunun eleştirileriyle karşılaşmıştı (TMZ)

Kanada’nın Toronto şehrinde ırkçılık karşıtı eyleme yüzünü siyaha boyayarak katılan adam gözaltına alındı. Protestocuların yaşanan olaya dair çok sinirlendiği aktarıldı.

Cumartesi günü şehrin Nathan Phillips Meydanı’nda gerçekleştirilen protesto sırasında olay görüntüye alındı.

Videoda yüzünü ve kollarını siyaha boyayan, beyaz adamın kalabalığa karıştığı görülüyor.

Bahsi geçen adamın kalabalığın ilgisini uyandırması çok sürmüyor ve polis onu alandan uzaklaştırıyor. Polisin, adamı uzaklaştırdığı sırada çekilen videoda protestocuların öfkeyle bağırmaya devam ettiği görülüyor.

Yüzünü siyaha boyayan adam protestonun gerçekleştirildiği alandan uzaklaşırken, protestocuların öfkelendiği adamın etrafını bisikletli polisler çeviriyor ve alandan uzaklaşırken ona eşlik ediyor.

 

 

Polisler, protestocuları tahrik eden kişinin asayişi bozduğu gerekçesiyle tutuklandığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzünü boyayan adamın, “kargaşaya yol açmaya çalışmadığını” söylediği aktarıldı.

Bahsi geçen kişinin suratına, polis ona eşlik etmeden önce su fırlatıldığı belirtildi.

George Floyd’un öldürülmesinin ardından dünyanın pek çok yerinde ırkçılık karşıtı protestolar düzenlendi. Toronto’da da hafta sonu eylemlerin farklı bölgelerde sürdü.

Öte yandan, Toronta’da evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Regis Korchinski-Paquet’in de şüpheli ölümü protesto edildi. 29 yaşındaki siyahi kadının polisin zihinsel destek almasını söylemesinin ardından öldüğü belirtildi. Olaya dair soruşturma sürüyor.

 

TMZ

DAHA FAZLA HABER OKU