Cumhuriyetçi Senatör'ün “Orduyu göreve çağıran” makalesini yayımlayan New York Times editörü istifa etti

İstifanın ardından tweet atan Trump, New York Times’ı bir kez daha yalan haber yapmakla suçladı

Fotoğraf: AA

New York Times gazetesinin Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton'ın ülke genelindeki ırkçılık ve polis şiddetine karşı protestolara müdahale için Amerikan ordusunun çağrılmasını öneren tartışmalı makalesini yayımlayan sayfa editörü James Bennet, tepkiler üzerine istifa etti. 

Gazete, 2016 yılından beri sayfa editörlüğü yapan Bennet'in istifa ettiğini duyurdu. 

Konuyla ilgili haberde, Bennet’in  cuma günü telekonferansla yapılan yazıişleri toplantısında özür dilediği aktarıldı. Bennet’in “Makale standartlarımıza uygun değildi ve yayımlanmamalıydı” dediği aktarıldı.

Haberde gazetenin patronu A. G. Sulzberger ise istifa hakkında,” Her ikimiz de bir sonraki değişim adımına kadar James'in ekibe liderlik edemeyeceği sonucuna vardık” ifadelerini kullandı.

 

Bennet, siyah Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan protestolara karşı ordunun devreye sokulmasını savunan Arkansas Senatörü Cumhuriyetçi Cotton'ın makalesini gazetenin köşe yazıları bölümünde yayımlamıştı. 

New York Times'ta çalışan çok sayıda gazeteci de ordunun protestoculara karşı kullanılmasını savunan tartışmalı makalenin yayımlanmasına tepki göstermişti. 

Tepkilerin ardından Bennet ve gazete önce farklı görüşlere yer verilmesi gerektiğini savunmuştu. Daha sonra ise gazete, ''editoryal süreçte acele edildiğini ve standartların karşılanmadığını'' belirten bir açıklama yapmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ise sık sık ''yalan haber'' yapmakla eleştirdiği New York Times'in sayfa editörünün istifasına ilişkin Twitter hesabından, ''New York Times editörü işten ayrıldı. Senatör Tom Cotton'ın kaleme aldığı harika makale yüzünden istifa ettiği doğru. Şeffaflık! Arkansas eyaleti, Tom ile gurur duyuyor. New York Times ise yalan haber yapıyor'' paylaşımında bulundu. 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU