Siyah göstericiyi ezerek ölümüne yol açan beyaz sürücü tutuklanmadı

Kurbanın yeğeni adalet istiyor

Bir protesto gösterisi sırasında araba çarpan Robert Forbes, olaydan üç gün sonra hayatını kaybetti (Rob Lew / Facebook)

Bir siyahi protestocu, ABD Kaliforniya'daki ırkçılık karşıtı bir gösteri sırasında kendisine araba çarpmasından üç gün sonra öldü.

Ailesinin açıklamasına göre, 50'li yaşlarının ortasındaki Robert Forbes yaraları yüzünden cumartesi günü hayatını kaybetti.

Çarşamba akşamı Kaliforniya'nın Bakersfield şehrindeki protestoya katılan Forbes'a araba çarpmıştı. Sosyal medyada dolaşan görüntüler, olayın ardından Forbes'un kanlar içinde yolda yattığını gösteriyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Forbes'un yeğeni Robert Lew, arabanın sürücüsünün amcasını kasıtlı olarak hedef aldığını öne sürerek adalet çağrısında bulundu.

Lew, Facebook'ta "Hepinizden, amcam Robert Forbes için adalet talebimizde ailem ve benimle birlikte olmanızı istiyorum" diye yazdı.

Beyaz şoförü suçlamayan Bakersfield Emniyet Müdürlüğü'yse yaptığı açıklamada "Birçok toplum üyesi, bu olayda yayaya bilerek vurulduğu yönündeki inançlarını ve ifadelerini sosyal medyada paylaştı" ifadesini kullandı.

Açıklamada “Soruşturma halen sürüyor ve memurlar hâlâ ek tanık ve görüntülü kanıt arıyor” da denildi.

Bakersfield Emniyeti'ne göre, sürücü hız sınırının üzerinde seyahat etmiyordu ve uyuşturucu veya alkolün etkisi altında değildi.

Forbes'un ailesi için açılan bağış sayfasında şimdiye kadar 43 bin dolardan (yaklaşık 290 bin TL) fazla para toplandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU