Türkiye'de son 48 saatte en az 5 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Neredeyse her gün kadına şiddet ve cinayet vakalarına rastlanan Türkiye'de, 2020 başından bu yana en az 90 kadın, erkek şiddetinin kurbanı oldu

Fotoğraf: Pixabay

Konya'da Nurgül Ünver, dini nikahlı eşi Ahmet Ünal tarafından, İstanbul'da P.A. ile V.T.'nin kavgasını ayırmaya çalışan Miray Yılmaz , V.T.'nin silahından çıkan kurşunlarla, yine İstanbul'da Ayşegül Aktürk, Muharrem E. tarafından öldürüldü.

İsmi Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen ise evinde ölü bulundu.

Olayla ilgili intihar açıklaması yapıldı ancak Esen'in sevgilisi tarafından Ümit U. tarafından bayıltılana kadar dövüldüğü görüntüler ortaya çıktı.

Ankara'da ise, Carmen Florentina Aydoğan, sokak ortasında kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından kurşunlanarak öldürüldü. 

44 suç kaydı olan şahıs, dini nikahlı eşini katletti

Konya’daki olayda, Nurgül Ünver, dini nikahlı eşi tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Tartıştığı dini nikahlı eşiyle yaşadığı evi terk eden Ünver, iki gün sonra sokakta Ahmet Ünal'la karşılaştı. Daha önce 44 suç kaydı bulunan Ünal, pompalı tüfekle Ünver'in başına ateş açtı. Ünver, olay yerinde hayatını kaybetti.

nurgül ünver ramazan.jpg
Ahmet Ünal, dini nikahlı eşini katletti / Fotoğraf: İHA


Kavgayı ayırırken vuruldu

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde yaşanan olayda ise, uyuşturucu madde ticaretinden kaydı olduğu öğrenilen V.T. (35) isimli şahıs eski sevgilisi olduğu öğrenilen P.A.’nın (29) yanına gelerek konuşmak istedi. Bu sırada ikili henüz bilinmeyen bir sebeple tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine V.T. ve eski sevgilisi P.A. kavgaya tutuşurken, P.A.’nın arkadaşı Miray Yılmaz’da (37) ayırmak için aralarına girdi. Bu sırada V.T.’nin elindeki silahın patlaması sonucu Miray Yılmaz, başından vurularak kanlar içinde yere yığılarak hayatını kaybetti.  

Ajanslar 'platonik aşk cinayeti' dedi

İstanbul'da yaşanan ikinci olayda ise, Maltepe'de hastanede çalışan 36 yaşındaki Ayşegül Aktürk, sabah saatlerinde 22 yaşındaki Muharrem E. tarafından sokakta bıçaklanarak öldürüldü. Ajanslar, Aktürk'ün ölümünü 'platonik aşk cinayeti' olarak servis etti. 

Muharrem E., işe giden Ayşegül Aktürk'ün yolunu kesti ve bıçakla saldırdı. Muharrem E.'nin kardeşleri Meryem ve Murat E. olaya müdahale etmeye çalıştıkları sırada yaralandı. Muharrem E., Ayşegül Aktürk'e saldırdıktan sonra kendini de bıçakladı.

aleyna aktürk.jpg
Reddettiği kişi tarafından bıçaklanan Ayşegül Aktürk'ün ölümü, ajanslar tarafından 'platonik aşk cinayeti' olarak servis edildi / Fotoğraf: İHA


Kimliği belirsiz bir kişi kurşun yağdırdı

Ankara'da yaşanan cinayette ise, Carmen Florentina A. isimli 46 yaşındaki kadına sokak ortasında silahlı saldırı düzenlendi. 6 kurşunla vurulan Carmen Florentina A., olay yerinde hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, bir erkeğin yolda yürüyen Carmen Florentina A.'ya kurşun yağdırıp kaçtığını belirtti. 

carmen.jpg
Carmen Florentina A. olay yerinde hayatını kaybetti / Fotoğraf: İHA


Sevgilisi tarafından bayılana kadar dövülmüştü

Sosyal medyada gündem olan Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen'in ölümünde ise resmi makamlardan intihar açıklaması geldi. Ancak, Esen'in sevgilisi olan Ümit U.'nun 1,5 ay önce Esen'in bayıltana kadar dövüp, görüntüleri sosyal medyada yayınladığı ortaya çıktı. 

Adli Tıp Kurumu raporunda, Sema Esen'in bornoz kuşağı ile kendini asarak yaşamına son verdiği belirtildi.

6 ayda en az 90 kadın öldürüldü

Neredeyse her gün kadına şiddet ve kadın cinayeti vakasına rastlanan Türkiye'de, 2020 başından bu yana en az 90 kadın, erkek şiddetinin kurbanı oldu.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU