Lemi Çelik: Chelsea, Uğurcan Çakır için 30 milyon euroyu gözden çıkardı

Bir dönem Trabzonspor'da forma giyen eski futbolcu Lemi Çelik, bordo-mavili kulübün genç kalecisi Uğurcan Çakır'ın Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin radarında olduğunu belirterek, Londra temsilcisinin 30 milyon euro bütçe ayırdığını ileri sürdü

Uğurcan Çakır, bu sezon Trabzonspor'la çıktığı 25 maçta 27 gol yedi / Fotoğraf: AA

Trabzonspor ve A Milli Takım'ın eski futbolcusu Lemi Çelik, Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin Uğurcan Çakır için 30 milyon euroyu gözden çıkardığını iddia etti.

Radyospor'a konuşan Lemi Çelik, ve Chelsea'nin şartlar oluştuğunda Uğurcan transferini tamamlayacağını belirterek, şöyle konuştu: 

Uğurcan Çakır'ı Chelsea istiyor. 30 milyon euroyu gözden çıkardı. Chelsea, Trabzonspor'un istediği ücreti ödeme yönünde karar verecek. Şu anda Uğurcan'ın transferi konusunda en istekli takım Chelsea.

Lemi Çelik, Uğurcan'ın Birleşik Krallık'ta oynamayı sağlayacak kriterlere sahip olduğunu da kaydederek, "Uğurcan, Chelsea'de oynayabilir. Çünkü milli takım kadrosuna aktif olarak yer alıyor. Milli takımda yedek kalsa dahi, Premier Lig'de oynama kriterini karşılıyor" yorumunu yaptı.

 

Kepa Arrizabalaga - Reuters.jpg

Chelsea'nin İspanyol kalecisi Kepa Arrizabalaga, 2018'de 80 milyon euroya transfer edilmişti / Fotoğraf: AA

 

Kepa, 33 maçta 43 gol yiyerek beklentilerin altında kaldı

Çek kaleci Petr Cech ile 2015 yılında yollarını ayırdıktan sonra kalede istikararı oluşturamayan Chelsea, son olarak 2018'de Kepa Arrizabalaga'yı Athletic Bilbao'dan 80 milyon euroya transfer etmişti.

Londra ekibinde istenen performansı sergileyemeyen Kepa, bu sezon Maviler ile çıktığı 33 maçta kalesinde 43 gol görürken, sadece 8 maçı gol yemeden tamamladı.

 

Uğurcan Çakır - AA1.jpg
Uğurcan Çakır (solda), kaptan Sosa ile birlikte şampiyonluk yolundaki Trabzonspor'un en önemli oyuncuları arasında yer alıyor / Fotoğraf: AA

 

Premier Lig'deki yabancı statüsü

Premier Lig'de yabancı kuralı uygulanmasa da AB pasaportuna sahip olmayan oyuncular için bazı kriterler mevcut.

Transfer edilen yabancı oyuncunun son 2 sezonda milli maçların kaçında oynadığı, geldiği ülkenin FIFA sıralamasındaki yeri ve oyuncunun yaşı, federasyonun oluşturduğu bir komite tarafından değerlendirilerek karar veriliyor.

Bu sezon şampiyonluğun en büyük favorilerinden Trabzonspor'da gösterdiği performansla başrol oyuncuları arasında yer alan 24 yaşındaki Uğurcan Çakır, 2019-20 sezonunda Süper Lig'de çıktığı 25 maçta kalesinde 27 gol görürken, 4 müsabakayı gol yemeden tamamladı.

 

Independent Türkçe, Radyospor

DAHA FAZLA HABER OKU