The Walking Dead teorisi: Gizemli siyah helikopterler ABD hükümetiyle mi bağlantılı?

*Spoiler içerir – bizden uyarması*

Rick Grimes 9. sezonda siyah bir helikoptere bindirilip götürülmüştü (AMC)

The Walking Dead evrenindeki CRM grubu aslında ABD hükümetinden geriye kalanlar olabilir.

Üç halkalı logoları ve siyah helikopterleriyle tanınan gizemli örgüt hem The Walking Dead hem de Fear The Walking Dead’de belli belirsiz şekillerde görüldü. İki dizi de örgütün gayeleriyle ilgili birkaç ipucu verse de genel karakterini ortaya çıkaracak hamlelerden kaçındı.

CRM’in siyah helikopteri The Walking Dead’in 8. sezonundan bu yana birkaç yerde göründü ama ne yaptığı ve yaptıklarını neden yaptığı belirsiz kaldı. Öte yandan 9. sezonda Jadis’in (Polyanne McIntosh) grupla gizemli bir bağı olduğu anlaşıldı.

Anlaşılan Jadis’in, CRM’in A ve B diye etiketlediği insanlar bulması bekleniyordu. Bulunanlar helikopterle alınıp gizli tutulan bir mekana götürülecekti. Rick’in son bölümünde Jadis, CRM’in karakteri almasını sağladı. Grup, AI (Maggie Grace), Fear The Walking Dead’de üyelerinden biriyle kısa soluklu bir romantik ilişki yaşadığında tekrar ortaya çıktı.

helikopter.jpg
Siyah helikopter dizide zaman zaman ortaya çıkıyor (AMC)

 

CRM örgütünün ipuçları son birkaç yıldır verilse de izleyenler bu insanların kim olduğuna dair fazla bilgiye sahip değil. Yalnızca Commonwealth’ten olmadıkları biliniyor. Peki kim bu insanlar? Screen Rant'ta yer alan habere göre ABD hükümetinin kısmen yeniden inşa edilmiş versiyonu olmaları ihtimal dahilinde.

Fear The Walking Dead dizisi ilk sezonlarında, ülkenin çöküşü etrafındaki vakaları kaydetmişti. Hükümetin ulusu koruyacak durumda olmadığı açık olsa da en azından bir kısmının ayakta kalmış olması olası.

Hükümet zombi kıyameti karşısında tabii ki felce uğradı ama hayatta kalan memurlar ve ordu mensupları hükümeti başka bir isim altında yeniden kurmak için bir araya gelmiş olabilir. Bunu gerçekleştirmek için ordunun kalan kaynaklarını kullanma olanakları muhtemelen vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Durum gerçekten buysa, federal hükümete tam olarak ne olduğuna bir açıklama getirilebilir. CRM’in bu denli etkileyici kaynaklara ve teknolojiye erişimi de anlaşılır hale gelir.

Dahası CRM’in hükümet olması, grubun The Walking Dead dizilerinde oynamaya çalıştığı rolle de uyuşuyor. Fear The Walking Dead’de grup kıyamette ortadan kalkan önemli kaynakları tekrar işler hale getirmek için bir su filtreleme sistemi kurmaya çalışıyordu.

CRM düzeni yeniden kurmaya çalışıyorsa ve gerçekten hükümetle bağlantılıysa bu tam da yapacakları tarzda bir şey gibi görünüyor.

Ayrıca Walking Dead: World Beyond’un isimlerinin açılımının Civic Republic Military (Cumhuriyet Yurttaş Ordusu) olduğunu doğrulamasıyla grubun bir tür hükümet kuruluşunu temsil etme çabasında olduğu anlaşılıyor.

Bunun The Walking Dead’in geleceği için ifade ettiği şey ne ve gerçek ne zaman ortaya çıkacak? Kim oldukları muhakkak hem World Beyond’da hem de Rick Grimes’li The Walking Dead filmlerinde irdelenecektir. CRM’in Rick’i alması, grubun liderlik görevlerini üstlenebilecek becerikli kıyametzedelere ihtiyacıyla açıklanabilir.

Bu da, ülkeyi eski günlerine yeniden kavuşturmak gibi uzun vadeli bir planın parçası olabilir.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU